nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čufer: Proračun za leto 2014 prihodnji teden še pred poslanci koalicije

Deli na:
Čufer: Proračun za leto 2014 prihodnji teden še pred poslanci koalicije

Foto: Primož Lavre

Minister za finance Uroš Čufer je potrdil, da bo proračun za leto 2014 širši koaliciji predstavil prihodnji teden. Ponovil je, da se je vlada že v sredo "več ali manj" dogovorila o dokumentu, ki ga zdaj še tehnično urejajo. Ni sicer jasno odgovoril, ali ga bo vlada potrdila na četrtkovi redni seji, zagotavlja pa, da ga bo v DZ poslala pravočasno.

Kot je včeraj v DZ po koncu izredne seje o problematiki reševanja zasebnih bank novinarjem pojasnil Čufer, pri pripravi proračuna zdaj le še preverjajo zadnje zadeve. Želi si, da so dokumenti "takšni, kot morajo biti: natančni in primerni za obravnavo".

Vodje poslanskih skupin koalicije predloga proračuna od vlade še niso prejeli, je za STA povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. A od vlade pričakujejo, da bodo dokument, preden ga bo potrdila vlada, prečesali še koalicijski poslanci.

Han tako pričakuje, da bodo vodje poslanskih skupin koalicije proračun od vlade uradno prejeli v ponedeljek, o njem pa bi lahko razpravljali v torek. Zatem bi ga obravnavale še posamične koalicijske poslanske skupine.

Ker je prihodnji teden tudi redna seja DZ, ni nujno, da bo vladi že na četrtkovi seji uspelo proračun, usklajen s koalicijskimi poslanci, tudi potrditi in poslati v DZ. Po zakonu ga sicer morajo v DZ poslati do 1. oktobra.

Vlada se je o ukrepih za prihodnje leto sicer načeloma že uskladila v sredo. Predvideni so davek na nepremičnine, program ukrepov za zajezitev sive ekonomije, ukinitev usklajevanja davčnih olajšav in lestvice za odmero dohodnine z inflacijo ter ukinitev t. i. seniorske olajšave pri dohodnini.