Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Morda pa je še čas za streznitev in lepše ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

žiga-deršek Njena.si

Žiga Deršek (MasterChef) zaročen, a se s tem ne...

gospoda, david-urankar, jure-godler, podcast Odkrito.si

Dame in gospodje, GOSPODA!

Slovenija

Marjan Podobnik ima novega tekmeca za vrh kmetijsko gozdarske zbornice: Roman Žveglič trdi, da ima dovolj glasov za zmago

Deli na:
Marjan Podobnik ima novega tekmeca za vrh kmetijsko gozdarske zbornice: Roman Žveglič trdi, da ima dovolj glasov za zmago

Roman Žveglič - Foto: Bobo

Pred ponedeljkovo videokonferenco na kateri bodo volili novega predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) je prišlo novega preobrata. Tekmec predsednika SLS Marjana Podobnika za vrh kmetijsko-gozdarske zbornice je zdaj Roman Žveglič, podpredsednik sindikata kmetov Slovenije. Oba trdita, da imata za izvolitev zagotovljeno večino v 54-članskem svetu zbornice.

Pred dnevi je za Podobnikovega tekmeca veljal predsednik Slovenske kmečke zveze Rok Sedminek. Podobnik ga je zaradi tega suspendiral tudi iz članstva v IO SLS. Podpredsednik zbornice bi bil Rok Roblek, predsednik Društva slovenski kmet. Po pisanju spletne strani Slovenske kmečke zveze naj bi se Sedminek in Roblek sprla, a naj bi to ne držalo. Po pogovorih je prišlo le do ocene, da ima za izvolitev še največ možnosti nekdanji predsednik sindikata kmetov in nekdanji poslanec SLS Roman Žveglič.

Podobnik je potrdil, da »obstaja velika verjetnost, da bo v primeru prevzema vodenja KGZS sklical kongres za izvolitev novega predsednika SLS«.

Loading...