krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Podobnik ima novega tekmeca za vrh kmetijsko gozdarske zbornice: Roman Žveglič trdi, da ima dovolj glasov za zmago

Deli na:
Marjan Podobnik ima novega tekmeca za vrh kmetijsko gozdarske zbornice: Roman Žveglič trdi, da ima dovolj glasov za zmago

Roman Žveglič - Foto: Bobo

Pred ponedeljkovo videokonferenco na kateri bodo volili novega predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) je prišlo novega preobrata. Tekmec predsednika SLS Marjana Podobnika za vrh kmetijsko-gozdarske zbornice je zdaj Roman Žveglič, podpredsednik sindikata kmetov Slovenije. Oba trdita, da imata za izvolitev zagotovljeno večino v 54-članskem svetu zbornice.

Pred dnevi je za Podobnikovega tekmeca veljal predsednik Slovenske kmečke zveze Rok Sedminek. Podobnik ga je zaradi tega suspendiral tudi iz članstva v IO SLS. Podpredsednik zbornice bi bil Rok Roblek, predsednik Društva slovenski kmet. Po pisanju spletne strani Slovenske kmečke zveze naj bi se Sedminek in Roblek sprla, a naj bi to ne držalo. Po pogovorih je prišlo le do ocene, da ima za izvolitev še največ možnosti nekdanji predsednik sindikata kmetov in nekdanji poslanec SLS Roman Žveglič.

Podobnik je potrdil, da »obstaja velika verjetnost, da bo v primeru prevzema vodenja KGZS sklical kongres za izvolitev novega predsednika SLS«.