Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

Sestrško jezero Svet24.si

Kako dolgo bo Sestrško jezero še lahko ...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

Boštjan Gombač 1 Odkrito.si

BOŠTJAN GOMBAČ: "Občutek imam, da smo zgolj ...

Slovenija

Mariborski nadškof Alojz Cvikl se distancira od stališč nekdanjega ekonoma Mirka Krašovca

Deli na:
Mariborski nadškof Alojz Cvikl se distancira od stališč nekdanjega ekonoma Mirka Krašovca

Mirko Krašovec na sodišču. - Foto: Bobo

Nihče ne more biti (dokončni) sodnik v svoji zadevi in se moramo od nekaterih stališč nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Maribor g. Mirka Krašovca distancirati, je v izjavi zapisal mariborski nadškof msgr. Alojz Cvikl. »Posebej se distanciramo od stališč, ki so še v procesu raziskovanj in jih ne moremo jemati kot dokončne.« To je prvi uradni cerkveni odmev na javni nastop Krašovca 25. maja po pravnomočni oprostitvi, v katerem je napovedal objavo knjige, s katero bo osvetlil afero finančnega zloma nadškofije.

Deseta obletnica, odkar je bil v italijanskem časopisu »L' Espresso«, dne 20. januarja 2011, objavljen članek »Sveti bankrot«, je bila za nekatere slovenske medije povod, da so vnovič poročali o dogajanju v mariborski nadškofiji v obdobju pred desetimi leti. Med drugimi se je ob tem poročanju oglasil tudi nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec, in podal svoje gledanje na to dogajanje, ugotavlja nadškof Cvikl. V imenu nadškofije sicer verjame v Krašovčevo dobronamernost in podpira njegovo aktivnost, v kolikor prispeva k objektivnemu razumevanju razmer in vlogi nadškofije v sicer zapleteni in težki situaciji, v kateri se je takrat znašla, a pri tem opozarja na staro pravilo, da nihče ne more biti dokončni sodnik v svoji zadevi.

Foto: Bobo - Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl

Nadškof Cvikl izraža hvaležnost Škofiji Gradec in Svetemu sedežu. »Papež Frančišek se je prek pristojne Kongregacije za duhovnike osebno zavzel za reševanje težke situacije in ves čas reševanja krize smo čutili podporo s strani Svetega sedeža. Upamo, da se bo reševanje Nadškofije Maribor pospešeno in uspešno nadaljevalo.«

Loading...