Revija Reporter
Slovenija

Franc Kangler se vozi po ljubljanski obvoznici in razmišlja: veliko martinovanje junija v Mariboru? (VIDEO)

M. M.
1.098

25. maj. 2021 16:11 Osveženo: 16:15 / 25. 5. 2021

Deli na:

Franc Kangler navija za martinovanje v juniju.

Facebook

Nekdanji mariborski župan in zdaj državni sekretar na MNZ Franc Kangler ne more preboleti, da so Štajerci lani ostali brez svojega največjega praznika martinovega in posledično ni bilo martinovanja. Zdaj predlaga, da se ne bi čakalo na jesen, temveč bi veliko javno martinovanje priredil kar junija v Mariboru.

Kangler je na Facebooku objavil video, v katerem med vožnjo z avtom (menda po ljubljanski obvoznici) razmišlja o junijskem martinovanju, ki bi nadomestilo lani odpovedane prireditve ob vinskem prazniku.

Zgodba z epidemijo in s covidom gre h koncu, pravi, in vračamo se v normalno življenje. Kot Štajerec zelo pogreša martinovanje. V njegovi Listi Franca Kanglerja so zato mariborskega župana Sašo Arsenoviča pozvali, da bi še pred dopusti v juniju organizirali nadomestno martinovanje.

Z njim bi pomagali tudi vinarjem, pravi Kangler, obenem pa sprašuje ljudi, ali podpirajo njegovo idejo. Svari namreč, da s čakanjem na jesen tvegajo ponovitev lanske z epidemijo zaznamovane vinske sezone.

Župan Arsenovič ni ravno navdušen nad Kanglerjevo idejo. "Martinovanje je ena od naših znamenitosti, ampak ne vem, če bi to delali ravno junija," je dejal za Večer. Prireditev je povezana s svetim Martinom, poudarja, zato želi takrat izvesti tradicionalno martinovanje.