Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

čakre Petisvet.si

Neprijetni znaki, da je vaša kronska čakra ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Ladova izbranka je le 5 mesecev po porodu videti ...

Slovenija

OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Deli na:
OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Maribor nima ustrezno definiranega načina upravljanja z urbanim prostorom oziroma t. i. urbanega menedžmenta. Obveznosti pri urejanju javnih površin in upravljanju s komunalno in prometno infrastrukturo so razpršene po javnih podjetjih, med katerimi ni ustrezne koordinacije. Manjka strokovno podprt sistem odločanja, ki bi svoje odločitve zastavil strateško in bil sposoben na učinkovit način komunicirati z deležniki.

Mesto se sooča z upadom prihodkov v mestno blagajno, kar je povezano z mnogimi faktorji. Zato je potrebno z razpoložljivimi financami učinkoviteje upravljati. Primerno vodenje in upravljanje sta kritičen predpogoj za ustrezen razvoj mesta.

Po vzoru podobnih uveljavljenih in dobro delujočih institucij v tujini bomo ustanovili Mariborski holding, v katerega bomo povezali javna podjetja, podjetja, v večinski lasti mestne občine, javne zavode, agencije in sklade, ter prekinili prakse podvajanja del s strani več javnih služb. S takšno obliko združitve se bo zagotovilo učinkovito, konkurenčno in k uporabnikom usmerjeno javno službo. Povečal se bo nadzor nad javnimi podjetji in njihovimi hčerinskimi družbami. Znotraj holdinga bomo z učinkovito organizacijo vodenja in dela ter uvedbo centraliziranega upravljanja sistema nabave dosegliš vidno racionalizacijo stroškov.

V trajnostnem smislu je, glede na naloge, ki jih je potrebno prenesti na javne partnerje in obstoječe skupnosti, potrebno poudariti pomen ustrezno preoblikovanih mestnih četrti kot nosilcev lastne identitete in nosilcev prenove. Del občinskega proračuna bomo namenili participativnem odločanju občank in občanov.

Bodimo spet Maribor.