vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Deli na:
OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Maribor nima ustrezno definiranega načina upravljanja z urbanim prostorom oziroma t. i. urbanega menedžmenta. Obveznosti pri urejanju javnih površin in upravljanju s komunalno in prometno infrastrukturo so razpršene po javnih podjetjih, med katerimi ni ustrezne koordinacije. Manjka strokovno podprt sistem odločanja, ki bi svoje odločitve zastavil strateško in bil sposoben na učinkovit način komunicirati z deležniki.

Mesto se sooča z upadom prihodkov v mestno blagajno, kar je povezano z mnogimi faktorji. Zato je potrebno z razpoložljivimi financami učinkoviteje upravljati. Primerno vodenje in upravljanje sta kritičen predpogoj za ustrezen razvoj mesta.

Po vzoru podobnih uveljavljenih in dobro delujočih institucij v tujini bomo ustanovili Mariborski holding, v katerega bomo povezali javna podjetja, podjetja, v večinski lasti mestne občine, javne zavode, agencije in sklade, ter prekinili prakse podvajanja del s strani več javnih služb. S takšno obliko združitve se bo zagotovilo učinkovito, konkurenčno in k uporabnikom usmerjeno javno službo. Povečal se bo nadzor nad javnimi podjetji in njihovimi hčerinskimi družbami. Znotraj holdinga bomo z učinkovito organizacijo vodenja in dela ter uvedbo centraliziranega upravljanja sistema nabave dosegliš vidno racionalizacijo stroškov.

V trajnostnem smislu je, glede na naloge, ki jih je potrebno prenesti na javne partnerje in obstoječe skupnosti, potrebno poudariti pomen ustrezno preoblikovanih mestnih četrti kot nosilcev lastne identitete in nosilcev prenove. Del občinskega proračuna bomo namenili participativnem odločanju občank in občanov.

Bodimo spet Maribor.

Loading...