stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Deli na:
OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Maribor nima ustrezno definiranega načina upravljanja z urbanim prostorom oziroma t. i. urbanega menedžmenta. Obveznosti pri urejanju javnih površin in upravljanju s komunalno in prometno infrastrukturo so razpršene po javnih podjetjih, med katerimi ni ustrezne koordinacije. Manjka strokovno podprt sistem odločanja, ki bi svoje odločitve zastavil strateško in bil sposoben na učinkovit način komunicirati z deležniki.

Mesto se sooča z upadom prihodkov v mestno blagajno, kar je povezano z mnogimi faktorji. Zato je potrebno z razpoložljivimi financami učinkoviteje upravljati. Primerno vodenje in upravljanje sta kritičen predpogoj za ustrezen razvoj mesta.

Po vzoru podobnih uveljavljenih in dobro delujočih institucij v tujini bomo ustanovili Mariborski holding, v katerega bomo povezali javna podjetja, podjetja, v večinski lasti mestne občine, javne zavode, agencije in sklade, ter prekinili prakse podvajanja del s strani več javnih služb. S takšno obliko združitve se bo zagotovilo učinkovito, konkurenčno in k uporabnikom usmerjeno javno službo. Povečal se bo nadzor nad javnimi podjetji in njihovimi hčerinskimi družbami. Znotraj holdinga bomo z učinkovito organizacijo vodenja in dela ter uvedbo centraliziranega upravljanja sistema nabave dosegliš vidno racionalizacijo stroškov.

V trajnostnem smislu je, glede na naloge, ki jih je potrebno prenesti na javne partnerje in obstoječe skupnosti, potrebno poudariti pomen ustrezno preoblikovanih mestnih četrti kot nosilcev lastne identitete in nosilcev prenove. Del občinskega proračuna bomo namenili participativnem odločanju občank in občanov.

Bodimo spet Maribor.