Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Slovenija

OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Deli na:
OGLASNO SPOROČILO: Maribor – učinkovit javni servis občanom

Maribor nima ustrezno definiranega načina upravljanja z urbanim prostorom oziroma t. i. urbanega menedžmenta. Obveznosti pri urejanju javnih površin in upravljanju s komunalno in prometno infrastrukturo so razpršene po javnih podjetjih, med katerimi ni ustrezne koordinacije. Manjka strokovno podprt sistem odločanja, ki bi svoje odločitve zastavil strateško in bil sposoben na učinkovit način komunicirati z deležniki.

Mesto se sooča z upadom prihodkov v mestno blagajno, kar je povezano z mnogimi faktorji. Zato je potrebno z razpoložljivimi financami učinkoviteje upravljati. Primerno vodenje in upravljanje sta kritičen predpogoj za ustrezen razvoj mesta.

Po vzoru podobnih uveljavljenih in dobro delujočih institucij v tujini bomo ustanovili Mariborski holding, v katerega bomo povezali javna podjetja, podjetja, v večinski lasti mestne občine, javne zavode, agencije in sklade, ter prekinili prakse podvajanja del s strani več javnih služb. S takšno obliko združitve se bo zagotovilo učinkovito, konkurenčno in k uporabnikom usmerjeno javno službo. Povečal se bo nadzor nad javnimi podjetji in njihovimi hčerinskimi družbami. Znotraj holdinga bomo z učinkovito organizacijo vodenja in dela ter uvedbo centraliziranega upravljanja sistema nabave dosegliš vidno racionalizacijo stroškov.

V trajnostnem smislu je, glede na naloge, ki jih je potrebno prenesti na javne partnerje in obstoječe skupnosti, potrebno poudariti pomen ustrezno preoblikovanih mestnih četrti kot nosilcev lastne identitete in nosilcev prenove. Del občinskega proračuna bomo namenili participativnem odločanju občank in občanov.

Bodimo spet Maribor.