benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lombergerjeve laži in direktorica Rosvita Pesek

Deli na:
Lombergerjeve laži in direktorica Rosvita Pesek

Foto: Bobo

Na RTV naj bi prišlo do nekaterih pomembnejših kadrovskih premikov! Tako naj bi Rosvita Pesek že v kratkem na čelu televizije zamenjala Janeza Lombergarja, ki se mu je odrekel tudi že RTV-jevski »partijski sekretar« Lenart Šetinc.

Lombergar ima seveda marsikakšen programsko-poslovni greh na svojih ramenih, a nič manjših nima nadzorni svet, posebej pa Šetinc. Enega od večjih opisuje tudi pismo, ki ga objavljamo. Javna RTV je po zakonu vsako leto dolžna predvajati določen odstotek premierne zunanje produkcije – se pravi programov, ki jih pripravijo samostojni producenti in ustvarjalci, ki niso zaposleni na RTV.

Očitno pa je, da vodstvo RTV teh določil ne spoštuje, kar dokazuje tudi dopis (ki ga v celoti objavljamo) Gospodarskega interesnega združenja zunanjih producentov radijskih in televizijskih programov. Še več, v pismu ugotavljajo, da direktor TVS Janez Lombergar zavaja javnost in laže, ko trdi, da televizija zakon v celoti spoštuje.

Resnico o tem pozna tudi nadzorni svet, ki pa seveda ne ukrepa, kar pomeni, da podpira zavestno kršenje zakona o RTV. Pismo, ki ga objavljamo, je seveda le del ledene gore nezakonitosti in nevestnega poslovanja javne RTV, o katerem je imel toliko lepih besed povedati Lenart Šetinc, predsednik nadzornega sveta javne hiše na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za nadzor nad javnimi financami. Šlo je za leporečenje in zavajanje. Resnična podoba razmer na RTV – programskih in finančnih – pa je zelo slaba.

Tako zelo, da je v zakulisju Šetinc – zavedajoč se tudi lastne krivde – sprožil postopek za zamenjavo direktorja televizije Lombergarja in dal generalnemu direktorju Marku Filliju »zeleno luč«, da bi ga lahko nadomestila Rosvita Pesek. Ta Šetinčev komplot pa naj bi mu omogočil, da na čelu nadzornega sveta ostane do konca mandata, kar pa se ne bo zgodilo. Ta nadzorni svet seveda mandata zaradi krivdnih razlogov ne bo zaključil.