markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Dobro jutro, Lenart Šetinc

Deli na:
Dobro jutro, Lenart Šetinc

Foto: Bobo

Lenar Šetinc, bivši član CK ZKS in nekdanji partijski izvršni sekretar za informiranje, medijski kadrovik v komunizmu in še kaj, zdaj pa po liniji kaviar levice predsednik nadzornega sveta RTV SLO, je za jutri ob 12. uri sklical izredno sejo nadzornega sveta, ker so menda na RTV izredne razmere. Izredne razmere naj bi bile zato – kot kaže sklic seje – ker je vlada prepovedala sklepanje avtorskih pogodb.

Smešno pri tem je, da je gradivo, ki ga je vodstvo v zvezi s prepovedjo sklepanja avtorskih in svetovalnih pogodb posredovalo Vladi RS, nadzorni svet prejel po elektronski pošti dne 4.4.2012, Šetinc pa zdaj zaradi »izrednih razmer« po osmih dneh sklicuje izredno sejo zaradi izrednih razmer.

V resnici pa gre seveda za to, kar se mu je upravičeno zgodilo na včerajšnji seji odbora za izobraževanje, znanost, kulturo, šport in mladino, ki je Šetincu in njegovemu nadzornemu svetu podelil popolno nezaupnico. Odbor je namreč ocenil, da poročilo ni samo nepopolno, ampak tudi zavajujoče, zato je predlagal državnemu zboru, vladi in zaposlenim na RTV, da vsak v skladu s svojimi pristojnostmi zamenja nadzornike.

Lenart Šetinc je tik pred glasovanjem članov odbora prešel v ofenzivo oz. boljševiško taktiko, saj je začel odbor napadati ter mu jemati pristojnost in legitimnost češ, vi nam nič ne morete. Kasneje je nekaterim novinarjem in medijem razlagal, da so sklepi, ki jih je odbor sprejel, nezakoniti, da jih nihče pred koncem mandata ne more zamenjati in podobne »pravne« specialnosti. Mimogrede, Šetinc je pravnik.

To je seveda Šetinčeva pravna šlamastika, ali še bolje, manipulacija, ki ne bo spremenila ničesar! Če bi obveljala njegova logika, potem bi lahko nadzorni svet in nadzorniki na RTV počenjali kar jih je volja – no, v resnici nekaj takšnega že počenjajo – in jim nihče do poteka mandata ne bi mogel ničesar.

Kar pa zadeva prepoved sklepanja avtorskih pogodb, pa je treba reči, da bi bil problem že zdavnaj rešen, če se vodstvo RTV – posebej generalni direktor Marko Filli – ne bi odločilo za nekakšno vojno s sedanjo vlado. Če bi z njo skušali normalno komunicirati, ne pa grozili ji preko medijev in novinarjev, bi se o problemu lahko pogovorili, dogovorili in ga razrešili. A sedanjemu vodstvu RTV in Šetinčevemu delu nadzornega sveta je popolnoma vseeno, kakšna je in bo usoda nekaterih tudi dobrih honorarnih sodelavcev, pomembno je, da kažejo zobe vladi Janeza Janše.

Če že izredna seja nadzornikov, potem bi morala ta hip biti namenjena predvsem »izrednim razmeram«, ki jih v hiši ustvarjajo zlasti kulturno-umetniški sindikat, ki je že sprejel odločitev, da bo 18.4. stavkal, pa tudi ostali hišni sindikati, ki trenutno člane in zaposlene anketirajo, ali so za ali proti stavki. Žal pa so programske razmere na RTV takšne, da stavke med gledalci in poslušalci nihče kaj posebej ne bi opazil, profitirala pa bosta – kot že nekoč ob podobnem dogodku – komercialna televizija in Oblakov Radio 1.
Upati je tudi, da bosta vlada in državni zbor Šetinca in njegove nadzornike čimprej razrešila. V korist zaposlenih in tudi plačnikov elektro priključka.