državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lado Ambrožič - Novljan je eden od številnih velikih partizanskih zločincev

Deli na:
Lado Ambrožič - Novljan je eden od številnih velikih partizanskih zločincev

Foto: Bobo

Njegovi zločini na Ajdovcu in Brezove Rebri ter v Žužemberku in pri Dobu so nepopisni - Zločinska tolpa, ki jo je vodil, je v teh krajih puščala za seboj nepopisno grozo in uničenje - Potem pa gredo mitomani o zlagani NOB nosilcu teh zločinov sredi Žužemberka nedavno postavit spomenik, ki je v resnici samo še »spomenik« sramote.

Lado Ambrožič mi je v pismih bralcev v Reporterju (9. maj 2016) pripisal dve netočnosti v zvezi s partizanskimi zločini njegovega očeta Lada Ambrožiča - Novljana. Najprej je zapisal, da je v vsem svojem bistvu zločinski napad Gubčeve brigade opravil njen 1. bataljon, kar naj bi bilo »v vojaškem pogledu povsem samostojno« dejanje. Ambrožič kot poveljnik brigade pa da se je s svojim štabom »zadrževal pri Mokronogu«. Ta sinova »logika« seveda v ničemer ne zmanjšuje očetove odgovornosti pri zločinu pri dvorcu Dob, 1. bataljon je bil del Gubčeve brigade, Mokronog pa je nedaleč stran od Doba. Tja je Ambrožič s svojo zločinsko združbo prišel po velezločinu na Ajdovcu in Brezovi Rebri.

V nadaljevanju je, da bi me še bolj očrnil, zapisal, da sem v začetku 90. let v Delu objavil, »da je bil Novljan udeležen pri poboju domobrancev spomladi in poleti 1945« in da je »resnica«, da je bil njegov »oče tedaj na zdravljenju v Beogradu. Dodal je: »Žajdela se za omenjeno laž ni ne opravičil niti je ni demantiral«.

Jaz naj bi bil torej lažnivec in naj bi se opravičeval – zato ker opisujem zločine partizanov. Ja, takšni so.

O Ambrožičevih zločinih se lahko vsak pouči vsak trenutek na svetovnem spletu, na strani: www2.scnr.si. Tam je več rubrik za iskanje člankov o nedavni zgodovini. V rubriko Ključne besede vtipkajte Lado Ambrožič in potem morda še v rubriko Medij Demokracija (da dobimo ožji izbor) in pred seboj bomo imeli vse članke o zločinih Lada Ambrožiča - Novljana, kot tudi polemiko med njegovim sinom in menoj v Demokraciji leta 2006, kjer sem mu že odgovoril na zdaj ponovljeni »očitek«, da »Novljan« ni mogel sodelovati pri povojnih pomorih v Sloveniji, ker naj bi se zdravil v Beogradu. Pred desetimi leti sem mu v odgovoru napisal:

»Potem ko je ruska rdeča armada 'osvobodila' Prekmurje, je Kardelj tja poslal Ambrožiča in Jožeta Brileja, tista dva torej, ki nosita neposredno odgovornost za genocid na Ajdovcu. V Prekmurju sta ustanavljala novo revolucionarno oblast, in ta je prav v tistem času tam 'čistila teren' in dala umoriti nekaj najvidnejših Prekmurcev, med njimi Josipa Benka, najpomembnejšega prekmurskega podjetnika. Iz Prekmurja je Ambrožič prišel v Maribor, in prav takrat se je tam odvijal največji množični pomor po koncu druge svetovne vojne ne le na slovenskih, ampak na evropskih tleh sploh. V Tezenskem gozdu so dneve in dneve ubijali na tisoče ljudi.«

Torej, Lado Ambrožič - Novljan je eden od številnih velikih partizanskih zločincev. Njegovi zločini na Ajdovcu in Brezove Rebri ter v Žužemberku in pri Dobu so nepopisni. Zločinska tolpa, ki jo je vodil, je v teh krajih puščala za seboj nepopisno grozo in uničenje. Potem pa gredo mitomani o zlagani NOB nosilcu teh zločinov sredi Žužemberka nedavno postavit spomenik, ki je v resnici samo še »spomenik« sramote.