pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kulturniški zombiji izvažajo laži o avtokratski Janševi vladavini

Deli na:
Kulturniški zombiji izvažajo laži o avtokratski Janševi vladavini

Foto: Bobo

Predsednik vlade Janez Janša je predstavniku Koordinacije kulturnih organizacij Slovenije (KOKS) Igorju Koršiču (na fotografiji) naslovil pismo, v katerem ga poziva, naj mu sporoči avtorja neresničnih navedb v angleščini poslanega pisma, sicer bo v pravnem smislu sam odgovoren za zapis.

V njem štiri slovenske organizacije (KOKS, DSP – Društvo slovenskih pisateljev, Odbor za pravično in solidarno družbo in TRS - gibanje za trajnostni razvoj Slovenije) obveščajo tuje naslovnike o slovenskih demonstracijah proti »vladajoči desni neoliberalni avtokratski vladi Janeza Janše«, ki ga med drugim v pismu še označujejo kot »desnega populističnega avtokrata« in »osebnega prijatelja madžarskega kolega Viktorja Orbana«.

Slovensko vlado med drugim obtožujejo arogance ter da skuša mirne proteste zadušiti z zapiranjem središča Ljubljane, nasilnimi policiji, konji, vodnimi topovi, oklepniki, helikopterji, varnostnimi ograjami in celo z zapiranjem velikega števila mladostnikov. Slednje naj bi imeli za talce, s čimer naj bi izsiljevali njihove starše, da prenehajo protestirati, če želijo, da izpustijo njihove otroke.

Toda premierja je najbolj zmotil zapis, da je »premier Janez Janša opisal protestnike kot skrajne levičarske zombije in jih označil kot radikalne neosocialiste, da bi jih tako uravnotežil z navzočnostjo neonacistov (verjetno organiziranih s strani vlade, da bi že na samem začetku diskreditirali proteste)«.

Ta trditev je po Janševem mnenju popolnoma neresnična. Enako med mnogimi drugimi velja tudi za trditev, da »vlada skuša ovirati svobodo govora in svobodo tiska in uporabiti telekomunikacijska omrežja kot trobila svoje lastne stranke«.

Janša se v dopisu, ki ga poslal tudi nekaterim članom slovenskega Pen centra, Odbora in gibanja TRS, sprašuje, čemu dobremu bi lahko služilo takšno blatenje Slovenije in slovenske vlade v tujini: »Avtorja teh očitnih laži mi prosim sporočite čim prej. Predlagam tudi, da naslovnikom poslane informacije v angleškem jeziku sporočite popravke citiranih in drugih neresničnih navedb v poslani informaciji.«

Žaljiva fantazija ima svoje meje. Premier Janez Janša od izvoznikov laži, med katerimi naj bi bil tudi predstavnik Koksa Igor Koršič, zahteva popravke navedb v informaciji.