pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kučanov Forum 21 izgublja sapo - skoraj zamrznitev društva

Deli na:

Po ponedeljkovem sestanku upravnega odbora Foruma 21 je z mesta sekretarke društva odstopila Nevenka Črešnar Pergar. Črešnar Pergarjeva je izstopila tudi iz Foruma 21, na seji pa so se na pobudo predsednika društva Milana Kučana pogovarjali tudi o tem, da bi forum začasno nehal delovati, je poročala TV Slovenija.

Črešnar Pergarjeva o svojem odstopu s funkcije in izstopu iz foruma ne želi govoriti, razlogov pa ne poznajo niti člani upravnega odbora, je poročala televizija. Član upravnega odbora foruma Sandi Češko je za televizijo povedal, da je o njenem odstopu izvedel po ponedeljkovem sestanku. Po njegovih besedah je odstopila zaradi osebnih razlogov, ki mu niso znani. Dodal je, da je presenečen in da mu je hkrati žal, da se je tako odločila.

Udeleženci ponedeljkove seje so za Televizijo Slovenija potrdili, da je Milan Kučan predlagal, naj se delovanje foruma zamrzne, vendar se na koncu s tem niso strinjali, saj menijo, da je prav, da forum ostane prostor za debato o družbenih vprašanjih, v katera se bo vključevala širša javnost, ne le člani.

Kučan je za televizijo povedal, da delovanja foruma ne bodo zamrznili in pojasnil, da so na seji upravnega odbora razpravljali o tem, da je potrebno delovanje foruma prilagoditi realnim razmeram, v katerih se je znašel, in sicer finančnim, političnim in drugim. Dejal je tudi, da razprave niso končali.

Češko je za televizijo na vprašanje o morebitno podpori Foruma 21 kateremu od predsedniških kandidatov na volitvah jeseni odgovoril, da o tem na nobeni seji ali srečanju niso govorili, osebno pa ne pričakuje, da se bo to zgodilo.