pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danilo Türk pa ja ne more biti generalni sekretar OZN! V ozadju spletka F21.

Deli na:
Danilo Türk pa ja ne more biti generalni sekretar OZN! V ozadju spletka F21.

Foto: Bobo

Med vikendom je Forum 21 likal bivšega predsednika države Danila Türka za generalnega sekretarja OZN. Za dvig verodostojnosti informacije o kandidaturi v OZN so uporabili kar Andreja Logarja, slovenskega veleposlanika pri OZN, ki je bratranec ustanovnega člana Foruma 21 Hermana Rigelnika in podobno kot on izhaja iz Kotelj.

»Nesporno je, da se nekdanji predsednik Slovenije Danilo Türk omenja kot oseba, ki bi bila lahko primeren kandidat za naslednjega generalnega sekretarja ZN, če bi se za to odločil,« je v intervjuju za STA poudaril slovenski veleposlanik pri Združenih narodih Andrej Logar, kar so nato objavili še nekateri drugi mediji, ki jih uredniško obvladujeta Milan Kučan in Gregor Golobič.

»Odkar sem prišel na ta novi položaj, me sogovorniki ob raznih priložnostih sprašujejo o tem, kaj dela in kakšni so njegovi morebitni načrti za prihodnost. Imajo visoko mnenje o njem. Govorijo spoštljivo in izražajo pohvale o njegovem preteklem delu,« je še izjavil Logar.

Tako je včeraj več medijev objavilo zgodbo o Türkovi kandidaturi za generalnega sekretarja OZN, povsem »po naključju« pa se je bivši predsednik prav takrat mudil v New Yorku in se med drugim srečal tudi z generalnim sekretarjem OZN Ban Ki Munom. In vsi so objavili še Türkov odgovor na novinarsko vprašanje, ali se ga v Palači narodov še spomnijo: »Zakaj se me ne bi? Z velikim ponosom so mi pokazali preurejeno stavbo in sem na tekočem z izboljšavami, ki so se zgodile v zadnjih letih. Seveda se me spomnijo.«

Ban Ki Munu se mandat generalnega sekretarja OZN izteče leta 2016, nato naj bi bil po prigovarjanju Kučanovega foruma na vrsti vzhodna Evropa, kamor sodi tudi Slovenija. A da bi bil lahko nekdanji slovenski predsednik, ki je na lanskih volitvah prejel brco slovenskih volivcev, tako priljubljen v tujini, da bi bil lahko resen kandidat, je vendarle pravljica za naivne ovčice »stricev iz ozadja«. Ne samo, da se v OZN spominjajo spora, zaradi katerega je moral Türk zapustiti položaj pomočnika generalnega sekretarja, težko je pričakovati, da bi tako visoko funkcijo zasedel nekdo, o katerem imajo Američani mnenje, da je levičarski »tepec« (»Turk is jerk!«).

Verjetno imajo v Forumu 21 s propadlim predsednikom še velike politične načrte, zato ga skušajo preko svojih medijev rehabilitirati kot resnega kandidata za nedosegljiva mesta.