zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Krivica se dogaja Janezu Janši, s tem pa vsemu slovenskemu narodu!" (FOTO)

Deli na:
"Krivica se dogaja Janezu Janši, s tem pa vsemu slovenskemu narodu!" (FOTO)

Foto: Jože Biščak

"Zelo zaskrbljujoče pa je tudi dejstvo zakaj politična elita in družba nasploh ne ukrepa, kar pod velik vprašaj postavlja njihovo moralno in vrednostno prepričanje," na 98. dan zapora Janeza Janše opozarjajo v Odboru 2014.

"Za uspešnost demokracije je nujen obstoj odprte družbe, za katero je varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin prioritetnega pomena. Politično motiviran proces Patria pa jasno kaže na kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin Janeza Janše in njegove družine. Janez Janša je bil zaprt zgolj na podlagi indicev, kar postavlja načelo pravičnosti pod velik vprašaj. Kako naj torej navadni državljani zaupajo v pravosodje, ki lahko na takšen način obsodi kogarkoli in kadarkoli?" sprašujejo v odboru.

Na protestu pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani je Aleš Primc predstavil se nastop Odbora 2014 na seji Komisije za peticije. "Dialoga ni bilo," je ugotovil Primc, ki tudi pravi: "Vrhovnim sodnikom smo povedali, da si morajo ugled pridobiti s svojim delom."

Matjaž Oblak svari: "Krivica se dogaja Janezu Janši, s tem pa vsemu slovenskemu narodu in naši domovini." Meni, da je treba "konec narediti izkoriščevalcem, ki kvarijo in poneumljajo naš slovenski narod."

"Janša in Patria nimata nič skupnega, ne kraja, ne časa, ne dokazov," je prepričana Sara Krivec, Peter Peterka pa je zbranim prebral pismo apostola Pavla, "ki pa ni namenjeno Korinčanom, ampak simbolično Slovencem."