DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Indira Ekić navdušila z drzno obleko Njena.si

Indira Ekić navdušila z drzno obleko

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Deli na:
Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Ministrica za kulturo Asta Vrečko - Foto: Bobo

Med ministri Golobove vlade zbuja pozornost ministrica za kulturo Asta Vrečko. Po njeni letošnji poklonitvi ustanovitvi Komunistične partije Slovenije na Čebinah, se kritična javnost sprašuje, od kod izvor njenih tako radikalnih, vedno bolj stopnjevanih stališč in zahtev.

O ministrici Asti Vrečko v času, ko je bila še članica Združene levice, današnje Levice, ni bilo veliko znanega. V Šentjurju, od koder izhaja njena družina po mamini in očetovi strani, je bila do njenega lanskoletnega imenovanja za ministrico dejansko bolj znana njena mama Zdenka Vrečko, nekdanja kandidatka za poslansko stranke Zares, ko je bil njen predsednik še Gregor Golobič.

Kako močan je bil vpliv politično aktivne Zdenke Vrečko, nekdanje predsednice lokalnega odbora Zares v Šentjurju, na njeno hči, kulturno ministrico Asto Vrečko?

Kaj je o svojem odraščanju povedala Asta Vrečko za medije? S kakšnimi hudimi življenjskimi preizkušnjami se je morala soočiti skupaj s svojo mamo?

Kdaj in na kakšen način se je začelo sodelovanje Aste Vrečko z drugimi vplivnimi predstavniki Levice, Lukom Mescem, Mihom Kordišem in njenim življenjskim sopotnikom Sašom Slačkom Brlekom?

Kako se na ravnanja ministrice odzivajo v Šentjurju, kjer njena mama nadaljuje s prostovoljnim delom med upokojenci ter kot vaditeljica joge? Kje vse je poleg vodenja ministrstva še aktivna aktualna ministrica za kulturo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24