marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

sodna stavba sodisce jesenice pl1 Reporter.si

Afera: v 5,5-milijonski obnovi sodne palače na ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Jama Revija Stop

Strašanski občutki groze in veliko smeha

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Deli na:
Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Ministrica za kulturo Asta Vrečko - Foto: Bobo

Med ministri Golobove vlade zbuja pozornost ministrica za kulturo Asta Vrečko. Po njeni letošnji poklonitvi ustanovitvi Komunistične partije Slovenije na Čebinah, se kritična javnost sprašuje, od kod izvor njenih tako radikalnih, vedno bolj stopnjevanih stališč in zahtev.

O ministrici Asti Vrečko v času, ko je bila še članica Združene levice, današnje Levice, ni bilo veliko znanega. V Šentjurju, od koder izhaja njena družina po mamini in očetovi strani, je bila do njenega lanskoletnega imenovanja za ministrico dejansko bolj znana njena mama Zdenka Vrečko, nekdanja kandidatka za poslansko stranke Zares, ko je bil njen predsednik še Gregor Golobič.

Kako močan je bil vpliv politično aktivne Zdenke Vrečko, nekdanje predsednice lokalnega odbora Zares v Šentjurju, na njeno hči, kulturno ministrico Asto Vrečko?

Kaj je o svojem odraščanju povedala Asta Vrečko za medije? S kakšnimi hudimi življenjskimi preizkušnjami se je morala soočiti skupaj s svojo mamo?

Kdaj in na kakšen način se je začelo sodelovanje Aste Vrečko z drugimi vplivnimi predstavniki Levice, Lukom Mescem, Mihom Kordišem in njenim življenjskim sopotnikom Sašom Slačkom Brlekom?

Kako se na ravnanja ministrice odzivajo v Šentjurju, kjer njena mama nadaljuje s prostovoljnim delom med upokojenci ter kot vaditeljica joge? Kje vse je poleg vodenja ministrstva še aktivna aktualna ministrica za kulturo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24