Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Deli na:
Komunizem Aste Vrečko: šivala je deklica zvezdo, zvezdo rdečo kot kri

Ministrica za kulturo Asta Vrečko - Foto: Bobo

Med ministri Golobove vlade zbuja pozornost ministrica za kulturo Asta Vrečko. Po njeni letošnji poklonitvi ustanovitvi Komunistične partije Slovenije na Čebinah, se kritična javnost sprašuje, od kod izvor njenih tako radikalnih, vedno bolj stopnjevanih stališč in zahtev.

O ministrici Asti Vrečko v času, ko je bila še članica Združene levice, današnje Levice, ni bilo veliko znanega. V Šentjurju, od koder izhaja njena družina po mamini in očetovi strani, je bila do njenega lanskoletnega imenovanja za ministrico dejansko bolj znana njena mama Zdenka Vrečko, nekdanja kandidatka za poslansko stranke Zares, ko je bil njen predsednik še Gregor Golobič.

Kako močan je bil vpliv politično aktivne Zdenke Vrečko, nekdanje predsednice lokalnega odbora Zares v Šentjurju, na njeno hči, kulturno ministrico Asto Vrečko?

Kaj je o svojem odraščanju povedala Asta Vrečko za medije? S kakšnimi hudimi življenjskimi preizkušnjami se je morala soočiti skupaj s svojo mamo?

Kdaj in na kakšen način se je začelo sodelovanje Aste Vrečko z drugimi vplivnimi predstavniki Levice, Lukom Mescem, Mihom Kordišem in njenim življenjskim sopotnikom Sašom Slačkom Brlekom?

Kako se na ravnanja ministrice odzivajo v Šentjurju, kjer njena mama nadaljuje s prostovoljnim delom med upokojenci ter kot vaditeljica joge? Kje vse je poleg vodenja ministrstva še aktivna aktualna ministrica za kulturo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24