tularemija Svet24.si

Na Gorenjskem devet okužb s tularemijo ali ...

alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

messi gleženj 1 Ekipa24.si

Pogled na Messijev gleženj je šokiral vse, zdaj ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

Slovenija

Kaj je Tatjana Bobnar govorila na kavi s Kučanom? Pirc Musarjeva potrdila, da se z njim srečujejo tudi njeni svetovalci in svetovalke.

Deli na:
Kaj je Tatjana Bobnar govorila na kavi s Kučanom? Pirc Musarjeva potrdila, da se z njim srečujejo tudi njeni svetovalci in svetovalke.

Tatjana Bobnar inNataša Pirc Musar - Foto: M24/Marko Vavpotič

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je izognila odgovoru na vprašanje, kolikokrat se je njena svetovalka Tatjana Bobnar srečala s prvim predsednikom Milanom Kučanom, ki je podprl njeno kandidaturo.

Bobnarjeva se je kot notranja ministrica zelo ostro razšla s premierjem Robertom Golobom, saj ga je obtožila političnega vmešavanja v policijo, nazadnje med pričanjem pred preiskovalno komisijo in Knovsom pa tudi v Sovo. Kljub temu jo je Pirc Musarjeva marca imenovala za svojo svetovalko, po zadnjem pričanju pa je dejala, da še vedno uživa njeno zaupanje.

Na naše vprašanje, kako pogosto se srečuje ali kontaktira z nekdanjim predsednikom Kučanom, po – poleg že omenjenega dvakrat na kosilu (zraven je bil tudi bivši predsednik Danilo Türk) in kaj je tema pogovorov, je odgovorila, da se je od našega zadnjega vprašanja na to temo zgodilo še eno srečanje in da se bodo nadaljevala tudi v prihodnje. Precej zavit pa je bil njen odgovor na vprašanje, kolikokrat se je s Kučanom srečala njena svetovalka Bobnarjeva, ki so jo naši viri najmanj dvakrat videli v bistroju Bazilika v bližini Cankarjevega doma.

Precej zavit pa je bil njen odgovor na vprašanje, kolikokrat se je s Kučanom srečala njena svetovalka Bobnarjeva, ki so jo naši viri najmanj dvakrat videli v bistroju Bazilika v bližini Cankarjevega doma.

»Kot smo vam že večkrat pojasnili, je predsednica republike že ob izvolitvi napovedala, da bo ohranjala stik z nekdanjimi predsedniki, upokojenimi politiki, različnimi strokovnjaki, predstavniki civilne družbe in različnih nevladnih organizacij ter se z njimi posvetovala, kadar bo to koristno in potrebno. To velja tudi za svetovalke in svetovalce predsednice republike. Vsak od njih je Sloveniji nekaj dal in ima neizmerne izkušnje, ki so predsednici in svetovalcem lahko v pomoč, zato bi bilo takšno sodelovanje nedržavotvorno zavračati,« so odgovorili iz kabineta predsednice republike.

Ker nismo dobili jasnega odgovora, smo ji vprašanje glede Bobnarjeve poslali še enkrat, nakar so nam še enkrat poslali isti odgovor. Čeprav nismo dobili konkretnega odgovora na naše vprašanje, pa predsednica ni zanikala naše informacije, da se je s Kučanom srečala tudi Bobnarjeva, oziroma nam je celo dala vedeti, da se z njim srečujejo tudi njeni svetovalci oziroma svetovalke.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24