kraljica Margareta II Svet24.si

Vnuk danske kraljice zaradi njene odločitve ...

filipini, loterija Svet24.si

Glavni dobitek na loteriji zadelo kar 433 ljudi

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

boris tomasic lasko Reporter.si

Janševe kritike bi kar »hitro pospravil«: ...

milovic Ekipa24.si

Kaaaj?! Nogometašice Olimpije v prvi ligi slavile...

The L Word Odkrito.si

Najbolj seksi televizijske serije vseh časov

slovenija kosarka Ekipa24.si

O, ne! Poškodba enega ključnih igralcev ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Udbovske metode na Pošti Slovenije: ko Janšev izbranec dobi neprijetna vprašanja, prihiti na pomoč Nova24TV

Deli na:
Udbovske metode na Pošti Slovenije: ko Janšev izbranec dobi neprijetna vprašanja, prihiti na pomoč Nova24TV

Foto: Pošta Slovenije

Časi nekdanje Udbe očitno še niso povsem minili, saj njene metode najbolj uporabljajo največji današnji kritiki komunizma in njene udarne pesti.

Tako je spletni portal Nova24TV.si prejšnji torek tik pred polnočjo objavil elektronsko pošto z novinarskim vprašanjem, ki ga je pisec teh vrstic tisti dan poslal Pošti Slovenije. V njem sem tako kot še nekatere druga podjetja spraševal, ali bodo zaradi incidenta v oddaji Kdo vam laže? na Nova24TV, v katerem so hujskali k oboroženem uporu proti vladi, prenehali oglaševati na tej strankarski televiziji in kdaj bodo to storili.

S Pošte Slovenije so mi naslednji dan odgovorili, da so na tem mediju oglaševanje prekinili in da poletne kampanje ne bodo nadaljevali. Toda ključno je vprašanje, kako se je elektronska pošta, ki je bila poslana z Reporterja na Pošto sploh znašla na Nova24TV, ki jo je v celoti objavila.

Zato sem Pošto vprašal, ali bodo to raziskali in izvedli kakšne ukrepe zoper storilca, saj bi lahko šlo za storitev kaznivega dejanja kršitev tajnosti občil po 139. členu kazenskega zakonika RS.»Pošti Slovenije ni znano, kako se je elektronska pošta znašla v omenjenem mediju, in bo zadevo preučila,« so odgovorili. Ob tem je zanimivo, da sem vprašanje namenil upravi Pošte, ki jo vodi Tomaž Kokot, dolgoletni član SDS, nekdanji občinski svetnik v Poljčanah in kandidat SDS za župana.

Vodstvo Pošte je začasno prevzel marca lani, nato pa je januarja letos dobil polni mandat nadzornega sveta. Toda že kmalu se je izkazalo, da ne izpolnjuje vseh pogojev, saj nima dovolj vodstvenih izkušenj. Po državnozborskih volitvah je uprava Slovenskega državnega holdinga sprejela sklep o izvedbi neodvisnega pravnega pregleda postopkov imenovanja 34-letnega Tomaža Kokota za generalnega direktorja Pošte Slovenije.

Po neuradnih podatkih je revizija, ki jo je naročil SDH, ugotovila, da nima najmanj petih let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih ali v organih velike družbe. Zato bo o njegovem imenovanju vnovič odločal nadzorni svet in ga predvidoma tudi razrešil.