Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

Janša kongres govor Svet24.si

Predsednik SDS je »grobar« svojih koalicijskih ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Kljubovalni Marko Potrč sporoča kritikom: Ne bom se ustavil, ne bom odnehal (VIDEO)

Deli na:
Kljubovalni Marko Potrč sporoča kritikom: Ne bom se ustavil, ne bom odnehal (VIDEO)

Marko Potrč na Facebooku odgovarja kritikom. - Foto: Facebook

Televizijski voditelj Marko Potrč je razburil javnost s trditvijo, da so strogi omejevalni ukrepi zaradi epidemije koronavirusa pretirani in da gre za virus, ki pri veliki večini povzroči prehlad. Po plazu kritik nanj se je zdaj odzval z videom na Facebooku, ki ga je naslovil : »Razumite: Ne bom se ustavil, ne bom odnehal.«

Potrč je sredi avgusta na Facebooku objavil zapis »Korona: prosim, dovolj je bilo zapiranja in karanten«. V njem je stroko in oblasti pozval, naj poskrbijo za rizične skupine, drugim državljanom pa pustijo pravico do »normalnega življenja.«

Njegov zapis je bil deležen tako odobravanja kot kritik, med drugim tudi strokovnjakov. Dr. Damjan Grenc mu je očital, da je z uporabo terminov kot so »strokovnjaki, ki ne smejo povedati resnice«, »pogovori na štiri oči«, selektivni izbor informacij, polresnice in laži bralca popeljal »v labirint lastne male teorije zarote«.

Potrčev zapis je Grenc označil za pamflet in vztrajal, da sam bolj zaupa vodilnim slovenskim infektologom in ljudem, ki so na višku epidemije delali z bolniki v domovih za ostarele in bolnišnicah. Potrčevo mnenje o primerljivosti med gripo in covidom-19 pa je po zdravnikovem mnenju tako netočno, da bi moralo zadostovati za izbris s Facebooka zaradi navajanja zavajajočih podatkov.Voditelj se je zdaj znova oglasil in pravi, da ne napada strokovnjakov in zdravnikov, a da se nikoli ni pustil voditi strahu. »Med previdnostjo ter paničnim strahom je velika razlika. Vedno do zdrave mere, skladno z dejansko stopnjo ogroženosti. In pri trenutni sliki se resnično zdi, da zdrave mere ni,« je zapisal Potrč.

»Eden mojih starih znancev je situacijo, v kateri smo, odlično opisal s to primerjavo: 'V SOBI IMAMO KOMARJA, LOVIMO GA PA S KRAMPOM',« pravi Potrč.

Loading...