Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo zavira preiskavo zoper Zorana Jankoviča?

Deli na:
Kdo zavira preiskavo zoper Zorana Jankoviča?

Foto: Bobo

Se bodo postopki zoper Zorana Jankovića zaradi suma oškodovanja MOL pri financiranju Stožic vlekli podobno dolgo, kot se je dogajalo s kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja v času, ko je še vodil Mercator?

Čeprav je takoj po končanih lanskih hišnih preiskavah pri Jankoviću, njegovih družinskih podjetjih in najožjih poslovnih sodelavcih namestnik generalnega direktorja policije Karl Turk napovedal kazenske ovadbe v dveh mesecih, vse do zdaj ni bila napisana nobena. Zadeva naj bi se ustavila januarja, ko se je zaradi poročila KPK začela majati Janševa vlada in je bilo pričakovati, da bo oblast prevzela stranka Zorana Jankovića, kar se je pozneje tudi zgodilo.

V policijskih vrstah s prstom kažejo na tožilko specializiranega državnega tožilstva Blanko Žgajnar, ki naj bi se po napaki v zadevi Balkanski bojevnik (zaradi nepravočasne zahteve za odreditev pripora je pobegnil Anes Selman, ki ga je sodišče obsodilo na deset let zapora) znašla v nemilosti generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ta pa skupaj s »strici« ščiti Jankovića. Iz tožilskih vrst pa je slišati prav narobe; da zadeve stojijo pri policistih, ki od januarja niso naredili ničesar. Tam naj bi zdaj zamenjali ljudi, ki so zadevo ustavljali, z bolj dejavnimi in jeseni (leto po hišnih preiskavah) naj bi bile vložene tudi ustrezne kazenske ovadbe. No, bomo videli, če se bo to res zgodilo!


Na policiji so nam na vprašanje, kdaj bodo vložene kazenske ovadbe, odgovorili: »Predkazenski postopek, o katerem nas sprašujete, še poteka, saj zajema pregled obsežne dokumentacije, predvsem pa velike količine elektronskih nosilcev podatkov.« Dodali so še, da je bila za preiskavo ustanovljena specializirana preiskovalna skupina, katere delo vodi in usmerja specializirano državno tožilstvo. »Ne drži, da je bil zamenjan vodja preiskave, saj v okviru specializirane preiskovalne skupine tudi ni bil določen. Vodi ga tožilka specializiranega državnega tožilstva, ki pa je zaradi kompleksnosti obravnave imenovala dve
operativni vodji preiskovalne skupine. Ko bo predkazenski postopek zaključen, bo o rezultatih, kot vedno, obveščena tudi javnost.«

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE