denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

ivo hvalica pl1 Reporter.si

Poslanska legenda Ivo Hvalica o "agitpropu" ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Bodoči šef Luke Koper pomagal prijatelju v ...

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Slovenija

Kateri Janšev minister je v resnici bolj »glup«: Andrej Vizjak ali Aleš Hojs?

Deli na:
Kateri Janšev minister je v resnici bolj »glup«: Andrej Vizjak ali Aleš Hojs?

Andrej Vizjak in Aleš Hojs - Foto: Bobo

V javnosti odmeva posnetek domnevnega pogovora med ministrom Andrejem Vizjakom in gospodarstvenikom Bojanom Petanom iz leta 2007, v katerem naj bi mu minister svetoval, naj prevzem Term Čatež opravi tako, da mu ne bo treba plačati davka. Pri tem naj bi mu celo rekel, da bi bilo »glupo«, če bi plačal davek. Posnetek je v ponedeljek objavila POP TV.

Minister za okolje in prostor Vizjak je ob robu včerajšnjega vladnega obiska obalno-kraške regije izjavil, da so ti posnetki lepljenka nekih izjav, morda nastalih celo v različnih časovnih obdobjih, in da dvomi o njihovi avtentičnosti: »Gre za povsem zmanipulirane, iz konteksta vzete objave. Po moji oceni gre za neko lepljenko, neko prirejeno zvočno kompozicijo z namenom, da se me diskreditira…«

Povsem drugače pa zadevo vidi notranji minister Aleš Hojs, ki na tviterju ni zanikal pristnosti posnetka: »Več let stari prisluh Vizjaka mi je bil predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in Vlade Republike Slovenije…«


Hojs je torej namočil Vizjaka, zanimivo pa je tudi, da je njegov tvit poobjavila vlada, kar pomeni, da tudi v vladi menijo, da je posnetek pristen in ne tako, kot pravi minister Vizjak, lepljenka iz različnih časovnih obdobij.

Med različnimi teorijami zarote, kdo naj bi stal za posnetkom, ki je diskreditiral Vizjaka, se je pojavila tudi manjkrat slišana, da gre za obračun premierja Janeza Janše z Vizjakom, ki je denimo ob katastrofalnem porazu na referendumu o zakonu o vodah izjavil, da je večina volivcev glasovala proti vladi, ne proti zakonu, s čimer naj bi se zameril premierju.

Čas bo na koncu pokazal, kdo bo izpadel s svojimi izjavami bolj »glup«: zaenkrat je to videti Hojs, ker je namočil svojega ministrskega kolega. A če se bo izkazalo, da ga je namočil po naročilu Janše, pa je to vsekakor Vizjak.

Loading...