Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandalozno: Hojs trdi, da je vedel za Vizjakov posnetek s Petanom - a zanj so problem novinarji, ne pa minister, ki tajkuna nagovarja k utaji davkov

Deli na:
Škandalozno: Hojs trdi, da je vedel za Vizjakov posnetek s Petanom - a zanj so problem novinarji, ne pa minister, ki tajkuna nagovarja k utaji davkov

Aleš Hojs - Foto: Bobo

Notranji minister Aleš Hojs trdi, da je že nekaj časa vedel za posnetek, v katerem tedanji gospodarski minister (in sedanji minister za okolje) Andrej Vizjak tajkunu Bojanu Petanu svetuje, kako naj se izogne plačevanju davkov. Zakaj je bil potem tiho?

Več let star prisluh ministra Vizjaka mi je bil predstavljen že pred časom z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade, je danes tvitnil Hojs.

Minister poskuša preusmeriti pozornost s početja svojega ministrskega kolega na domnevno zaroto, s katero naj bi zrušili Vizjaka in vlado. Vizjakovo nagovarjanje tajkuna (ki ga je SDS v tistem času javno ostro napadala) k neplačevanju davkov se mu očitno ne zdi problematično.

Pop TV je v oddaji 24UR ZVEČER včeraj objavila posnetek ministra Andreja Vizjaka, ki je razvpitemu tajkunu Bojanu Petanu v času prve Janševe vlade predlagal, kako se izogniti plačilu davka, in mu ponujal sodelovanje države in nadzornega sveta ter pomoč pri kadrovanju v Termah Čatež, če bo Petan pristal na njegove pogoje.

Vse skupaj se je odvijalo leta 2007 na višku Janševe vojne proti tajkunom, med katere je sodil tudi z LDS povezani šef DZS Petan, ki se je tedaj boril za prevlado v Termah Čatež. Medtem ko so Janša in ministri (tudi Vizjak) udrihali po Petanu in drugih tajkunih, se je Vizjak stran od oči javnosti dogovarjal z Bojanom Petanom in mu še svetoval, kako se izogniti plačilu več kot 30 milijonov davka državi.

V letu 2021 Alešu Hojsu ni sporno početje ministra Vizjaka, temveč se spravi nad medije, ki so ministrovo nagovarjanje k davčni utaji razkrili.