ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

feng šuj dreamstime_xxl_2385781 Petisvet.si

Feng šuj recept, da naš dom postane tempelj sreče

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

taksi, pretep, beograd Svet24.si

VIDEO: Srdit »babji ravs« v beograjskem taksiju

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

Andrej Škufca, Melinda Škufca Njena.si

Andrej Škufca postal očka!

Slovenija

Upora mariborske SDS je konec, podprla bo Kanglerja za župana

Deli na:
Upora mariborske SDS je konec, podprla bo Kanglerja za župana

Foto: Primož Lavre

Mariborska SDS je na včerajšnji konferenci članstva odločila, da podpre kandidaturo nekdanjega župana Franca Kanglerja. Poleg njegove Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) ga podpira tudi SLS.

Podrobnosti glasovanja na konferenci članstva mariborske SDS niso znane. Kot so po sestanku sporočili iz stranke, so se člani odbora "v veliki večini odločili, da podprejo skupnega kandidata mestnega odbora SDS Maribor in Liste Franca Kanglerja - NLS". Prav tako so člani potrdili listo kandidatov za mestni svet, katere nosilec je predsednik mestnega odbora stranke Zvone Zinrajh.

Slednji se je omenjal kot možen kandidat za župana, a to naj ne bi bilo pogodu vrhu stranke. Predsednik SDS Janez Janša in evropski poslanec Milan Zver sta po poročanju medijev pozvala mariborske kolege, naj podprejo kandidaturo Kanglerja. Izvršilni odbor se je temu prejšnji teden uprl in se zavzel za kandidaturo predsednika lokalnega odbora Zvoneta Zinrajha, na včerajšnji konferenci pa so vendarle podprli Kanglerja.

Nekdanjega mariborskega župana, ki je bil po protestih konec leta 2012 prisiljen odstopiti, podpira tudi SLS. Predsednik mestnega odbora stranke Janez Jemec je sicer lani napovedal svojo kandidaturo za župana Maribora, a je to napoved pred enim mesecem preklical. Novi predsednik SLS Marjan Podobnik je izrazil podporo Kanglerju, temu pa je na torkovi seji sledil tudi izvršilni odbor SLS. "V Mariboru SLS pričakuje zmago Franca Kanglerja," so sporočili iz stranke.Kangler je bil nekoč član SLS, a so ga v času pretresov v Mariboru konec leta 2012 izključili iz stranke. V zadnjem času, ko je vodenje stranke prevzel Podobnik, pa se odnosi med njimi izboljšujejo.

Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej javno napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo Kangler, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke.

S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje Aleksander Kamenik. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, SD Alenka Iskra. Med kandidati za župana se omenja še Vlada Šego, Matica Matjašiča in Andreja Šiška, po neuradnih navedbah naj bi se za kandidaturo odločil tudi podjetnik Saša Arsenovič.

Loading...