Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Franc Kangler: Od Pahorja pričakujem, da se mi v imenu države opraviči

Deli na:
Franc Kangler: Od Pahorja pričakujem, da se mi v imenu države opraviči

Franc Kangler - Foto: Primož Lavre

Po besedah Franca Kanglerja se pri razvoju Maribora ne bi smeli posvetiti zgolj Glavnemu trgu in centru, pač pa tudi na krajevne skupnosti.

Kot župan bi v dobro občine uporabil svoje dobre stike z ministri sedanje vlade in funkcijo državnega svetnika. Pričakuje, da bo v državnem zboru še letos ustanovljena preiskovalna komisija za zlorabe policije in tožilstva v politične namene v kazenskih postopkih zoper njega.

Kaj pravite na bizarno kampanjo sedanjega župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca, ki objavlja svoje fotografije s podporniki, med katerimi so preprodajalci mamil, izsiljevalci žensk in bombaši?

Star pregovor pravi: povej, s kom se družiš, in povem ti, kdo si. O tem naj presojajo mariborski volivci. Zanimivo pa je, da se je odločil za takšno kampanjo in podporo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Kangler poudari, da v politiki ni zamer in da bo kot župan z veseljem sodeloval z vsemi; izpostavi, da padlo že 20 postopkov, ki sta jih zoper njega sprožili policija in tožilstvo; poudari, da Saša Arsenovič ni le kandidat SMC, pač pa tudi časopisa Večer; je kritičen do sedanje oblasti, ker se največji projekt v Mariboru nikamor ne premakne; meni, da v Mariboru v mandatu župana Fištravca od EU za meddržavno sodelovanje niso prejeli popolnoma nič; napove, da bo vlada SMC tista, ki bo začela rušiti Marjana Šarca.