zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kangler izključen iz SLS

Deli na:
Kangler izključen iz SLS

Foto: Bobo

Vodstvo stranke SLS je danes zvečer sprejelo sklep o izključitvi mariborskega župana Franca Kanglerja iz stranke, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi SLS. Ob tem so zapisali, da če Kangler dokaže svojo nedolžnost pred institucijami pravne države, vodstvo stranke nima zadržkov, da nadaljuje svoje delo v stranki.

Vodstvo SLS je sklep o izključitvi sprejelo na podlagi 13. člena statuta stranke, ki med drugim določa, da je član SLS lahko izključen, če s svojim delom, javnim nastopanjem ali drugim ravnanjem povzroči politično ali materialno škodo.

"Zadnje dogajanje v Mestni občini Maribor (MOM) ter ravnanje člana Franca Kanglerja, s katerim izraža nespoštovanje do institucij pravne države, stranki SLS nedvomno povzroča politično škodo. Ravnanje člana prav tako ni skladno s kodeksom etičnega ravnanja članov SLS," so v stranki zapisali v sporočilu za javnost.

Pojasnili so, da vodstvo stranke s sklepom v ničemer ne presoja o odgovornosti Kanglerja kot župana Maribora v zvezi s katerimikoli zadevami, ki so se dogajale in se dogajajo v MOM. "Pravno oziroma kazensko odgovornost bodo presojali pristojni organi, ki so dolžni postopke izvesti zakonito in jih zaključiti v najkrajšem možnem času. Do tedaj vodstvo SLS spoštuje načelo domneve nedolžnosti," so zapisali.

Iz stranke so sporočili še, da je vodstvo SLS je v izogib sprejemanju sklepa o izključitvi Kanglerju predlagalo, da sam izstopi iz stranke do razjasnitve vseh odprtih zadev ter s tem prepreči stranki politično škodo. "Ker pa se to ni zgodilo, je vodstvo SLS sprejelo ta sklep," so zapisali.