Revija Reporter
Slovenija

Kako je Kučanova odvetnica ogoljufala italijansko princeso Doris Mayer

Biserka Karneža

15. jul. 2018 20:00

Deli na:

Italijanska princesa Doris Mayer in njen sin Federico Pignatelli.

Biserka Karneža

Kdo je prava oseba za zastopanje v denacionalizacijskih postopkih v Sloveniji, je bilo vprašanje italijanske princese Doris Mayer Pignatelli, naslovljeno na Milana Kučana ob njunem prvem srečanju. Bil je čas osamosvojitve in takrat ji je kot dobro odvetnico svetoval Tjašo Andrée Prosenc. Le kdo ji ne bi zaupal, če pa je zanjo jamčil celo tedanji predsednik republike?

Zloraba zaupanja, ki se je zgodila Doris Mayer in njenima sinovoma, princu Luigiju in Fredericu Pignatelliju della Leonessa, svetovno znanemu ameriškemu poslovnežu, ki osebno prijateljuje z ameriškim predsedniškim parom, je kar trojna.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je po razkritju prevare Milan Kučan postal povsem nedosegljiv; zakaj so se kriminalna dejanja odvetnice začela razkrivati šele po dvajsetih letih; kakšna kazen bi grozila odvetnici, če bi bila na sodišču spoznana za krivo; kaj o svojih srčeanjih s Kučanom pravi Doris Mayer; kako se lahko odvetnik dokoplje do stanovanja svojega klienta; kako je reagiral Frederico Pignatelli, ko je izvedel za goljufijo; o Italijanu, ki je odločen korupciji v Sloveniji priti do dna; o očetu Doris Mayer, ki so ga komunisti mučili do smrti, ker je imel lastnino.