lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

Heather Locklear Svet24.si

Znana igralka poskušala narediti samomor

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

morje Petisvet

Morje čisti avro, tako se pozna

Jana Morelj Njena.si

Priljubljena vremenarka razkrila spol otroka

Slovenija

Ljudmila Novak: Predsednik mora povedati, kaj je prav

Deli na:
Ljudmila Novak: Predsednik mora povedati, kaj je prav

Foto: Primož Lavre

Bila je bila prva ženska, ki se je odločila kandidirati na predsedniških volitvah, hitro so ji sledile druge.

»Očitno krščanska demokratka ne sme odnesti zmage, pa so zato nekateri hitro našli ženske protikandidatke,« pravi v pogovoru predsednica NSI Ljudmila Novak. Lojze Peterle ji je svetoval, naj vzame kampanjo kot izziv in v njej uživa.

Včerajšnjo lepo nedeljo sem nabiral kostanj. Kako ste jo izkoristili vi?

S sodelavci sem najprej obiskala Steklarno Rogaška in bila nato pri maši v Rogaški Slatini, ki jo je daroval moj gimnazijski sošolec. Po maši smo se zadržali v pogovoru in se odpravili v Podsredo na tradicionalno sejemsko prireditev Praznik kozjanskega jabolka. Tam sem lahko poklepetala z obiskovalci, razdelili smo nekaj promocijskega gradiva, knjižice kuharskih receptov, nekateri so se želeli z menoj tudi fotografirati. Na stojnicah sem nekaj stvari kupila in se pogovarjala s tamkajšnjo županjo. Za tem sem se na Slomu udeležila vseslovenskega srečanja kmetov in se z njimi in članicami društva podeželskih žena spustila v prijeten pogovor. Vidite, tudi za menoj je zelo lepa nedelja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Novakova spregovori o vlogi Boga v politiki in predsedniku kot moralni avtoriteti; pove, kdaj se mora oglasiti predsednik republike; je kritična do nizkih udarcev v volilni kampanji;  pove, v kakšnih odnosih sta z Romano Tomc; razmišlja, kako se bodo na volitvah izrekle ženske volivke; oceni delo in značaj Angele Merkel; razkrije, kako bi njeno predsednikovanje sprejel njen mož.