stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je za policijo NATO nacistična organizacija? Prvi mož sindikata policistov Kristjan Mlekuš zaradi ameriškega umora Solejmanija poziva k izstopu Slovenije iz Nata

Deli na:
Je za policijo NATO nacistična organizacija? Prvi mož sindikata policistov Kristjan Mlekuš zaradi ameriškega umora Solejmanija poziva k izstopu Slovenije iz Nata

Šef Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš. - Foto: Bobo

»Slovenija, nehajmo sodelovati v zločinskih operacijah NATO!« poziva prvi mož Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš, ki je na svojem facebook profilu objavil še simbol zveze Nato s kljukastim križem. Policija bo izvedla »notranje varnostne postopke za ugotavljanje dejanskega stanja in se na podlagi ugotovitev odločila za morebitne ukrepe.

Ameriški napad na iranskega generala Solejmanija je vidno razburil predsednika SPS Kristjana Mlekuša, ki je v soboto na Facebooku oster zapis in ga pospremil s plakatom Hands off Iran (Roke stran od Irana):

»Ko spremljam dogajanje okoli ameriškega umora iranskega generala Solejmanija, me nehote prime jeza, kam vse to pelje. ZDA so se v vsej povojni zgodovini vtikale v notranje zadeve držav, ki jim niso bile poslušne. Kamorkoli so se vtaknili, so naredili samo gorje. Povsod, kamor so z vojsko uvažali svojo "demokracijo", so pustili vojne, ruševine, lakoto. Če bi se ZDA brigale kaj zase, ne bi bilo ekstremnega islamizma, terorizma, beguncev... Hvala lepa za vašo demokracijo, imejte si jo, ostalim pa pustite živeti, kot sami želijo.«

Uro pozneje je objavil še zapis, iz katerega je sklepati, da je za omenjeni napad odgovorna zveza Nato (katere članica je tudi Slovenija), kar pa ne ustreza resnici. Nekatere evropske članice Nata, posebej Francija, so kritične do te povsem ameriške vojaške akcije, ki jo je odobril ameriški predsednik Donald Trump osebno.

Mlekuš pa gre v svojem komentiranju celo do tega, da Nato označuje z zločinsko organizacijo in poziva k izstopu Slovenije iz nje, češ da bomo sicer tudi mi odgovorni za zločine Nata. Med drugim se mu zdi sporno Natovo posredovanje z letalskimi napadi na ZRJ leta 1999, ki je ustavilo srbsko agresijo na Kosovu in končalo vojne na območju nekdanje Jugoslavije.

Ob tem je nalepil plakat Natovega znaka s kljukastim križem, s čimer izenačuje obrambno organizacijo, za vstop v katero smo se Slovenci odločili s 66 odstotki glasov volivcev, z nacistično.

»Slovenija, nehajmo sodelovati v zločinskih operacijah NATO! Ali imamo res tako kratek spomin? Ali smo pozabili na Gladio, ki je pod okriljem NATO izvedel prvi teroristični napad nekaj kilometrov od naše zahodne meje v kraju Peteano v bližini Gorice? Tisoči mrtvih v terorističnih in kriminalnih akcijah (Bologna, Milano, Bruselj,....). Invazija na ZR Jugoslavijo, Libijo, Afganistan, Irak... Nehajmo sodelovati v zločinskih akcijah kot je bil napad na iranske generale. Tisti, ki je tiho, je enako odgovoren za zločin. Ven iz NATO pakta!« je zapisal Mlekuš.

Resda ima v Sloveniji kot v vsaki demokratični državi vsakdo pravico do izražanja svojega, tudi do politično skrajnega stališča, a vendar je Mlekuš predsednik sindikata policistov, policija pa je državni organ, tudi sam je kot policist uradna oseba, ki nosi orožje.

Zato smo na generalno direktorico policije Tatjano Bobnar naslovili novinarsko vprašanje, kakšno je njeno stališče do zapisov Kristjana Mlekuša, ali je to tudi uradno stališče policije in če ni, kako bodo zoper Mlekuša ukrepali.

Svojega stališča do omenjenih zapisov prvega moža policijskega sindikata nam Bobnarjeva ni sporočila, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija pa nam je odgovoril: »Policija bo tako, kot v podobnih primerih izvedla notranje varnostne postopke za ugotavljanje dejanskega stanja in se na podlagi ugotovitev odločila za morebitne ukrepe.«

Podrobnejšega pojasnila, kakšni so lahko ukrepi, pa nismo dobili.