sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je Denis Avdić zaradi Janše pustil službo na policiji? Ker ga je Avdić imitiral pri seksu, naj bi Janša klical tedanjega ministra Mateja!

Deli na:
Je Denis Avdić zaradi Janše pustil službo na policiji? Ker ga je Avdić imitiral pri seksu, naj bi Janša klical tedanjega ministra Mateja!

Denis Avdić v oddaji Ena na ena - Foto: Pop TV

Priljubljeni radijski voditelj Denis Avdić je bil pred kariero v medijih policist. V službi ni dolgo zdržal, za kar krivi odnose v policiji – določeni ljudje zasedajo položaje samo zato, ker imajo boljša razmerja z nadrejenimi, je prepričan Avdić, ki dodaja, da na policiji »ne zasedajo vse položaje najbolj sposobni, ker to je državna firma«. Konflikti s šefi in menda tudi zamera Janeza Janše naj bi bili krivi, da je nazadnje zapustil policijske vrste.

Avdić je v intervjuju z Urošem Slakom v oddaji Ena na ena na Pop TV spregovoril o koreninah zamere, ki jo vodilni možje SDS na čelu s prvakom stranke Janezom Janšo gojijo do njega.

Na televiziji TV3 je bilo tekmovanje za najboljšega komika, kjer je nastopil tudi Avdić, ki je bil tedaj še zaposlen na policiji. V svojem nastopu je oponašal Janeza Janšo med seksom – Janša je bil takrat ravno predsednik vlade. Ne vem, če ta zgodba drži, je Slaku dejal Avdić, ki je nato povedal, kaj je od drugih slišal o odzivu Janše.

Temu naj Avdićev nastop na televiziji ne bi bil všeč, zato naj bi poklical tedanjega notranjega ministra Dragutina Mateja, ta je poklical direktorja policije, ki je poklical direktorja policijske uprave Postojna, ta pa je poklical komandirja policijske postane Cerknica, slednji pa je Avdića poklical na pogovor k sebi.

Ta se je smejal in Avdiću rekel, da je bil njegov nastop »dobra fora«, a če po tem še računa na kariero v policiji, je nima več. Komandir mu je dejal, da je osebno zadovoljen z njegovim delom, a kaj dlje na policiji ne bo prilezel.


Avdić je Slaku opisal tudi svojo izkušnjo z nekim drugim komandirjem, ki je nazadnje privedla do njegovega odhoda iz policije. Naravnost me je vprašal, kako se počutim, ko delam, vsi ostali pa napredujejo, je dejal o komandirju, s katerim sta se menda dolgo kregala, nazadnje pa je konflikt Avdića prisilil, da je iskal druge poti.

»Gledal sem ga in si mislil, da za 20 evrov na mesec ne bom nikomur lezel v rit, sploh pa ne tebi,« pravi o svojem odnosu s komandirjem. Imela sta menda številne spopade in v enem mu je rekel nekaj, kar mu ne bi smel reči, »nekaj glede družine«, se je spominjal Avdić.

Razjarjeni šef je menda kar skočil čez mizo in ga hotel udariti, Avdić pa je pred njim bežal do dežurnega policista. Ta sta se ustavila, Avdić pa je v trenutku rekel, da se ne počuti dobro in da gre na bolniško. Komandir je odvrnil: »Res zgledate malo slabo, pojdite domov odležat.« Na bolniški je ostal nekaj mesecev in jo podaljševal, saj se je bal vrnitve, dokler ga ni nazadnje poklical sam šef in mu dejal, da naj se vrne, češ da je vse v redu.

Pa ni bilo, je Slaku povedal Avdić: »Dal me je v kazensko v Ilirsko Bistrico, kjer sem delal 70 dni zapored brez prostega dneva. Ko sem se šel pritožit komandirju, je rekel, naj grem kar do odvetnika in tožim. Zafrkavali so me. V dežju so me peljali v gozd, me vrgli ven, dali so mi puško, če pride mimo medved, in me pustili tam, da čakam, če bodo prišli ilegalci. 12 ur sem bil v tisti šumi, dež je padal, nobene hiše nisem videl in počutil sem se kot zadnja smet.«

To je bila točka preloma, po kateri je Avdić uvidel, da policija ni več zanj in kar hitro si je našel delo na radiu.