Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Janšo so zaprli udbovci in komunisti, ki Slovenije niso nikoli niti hoteli"

Deli na:
"Janšo so zaprli udbovci in komunisti, ki Slovenije niso nikoli niti hoteli"

Foto: Bobo

Udeleženci javne tribune z naslovom Janez Janša politični zapornik v komunizmu in demokraciji, ki jo je organiziral Odbor 2014, so izrazili prepričanje, da bo Janša izpuščen iz zapora in da bo tudi rehabilitiran.

Na javni tribuni so o svojih izkušnjah spregovorili nekdanji politični zaporniki v prejšnjem režimu, ki so včeraj tudi gostovali na komisiji DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, med njimi tudi Andrej Aplenc, Adem Demaci, Marko Grubišić, Anto Kovačevič, Marko Veselica in Nikola Štedula. Dogodka pa so se udeležili tudi nekateri poslanci in vidnejši člani SDS.

Aplenc je več kot 100 zbranim pojasnjeval svoje izkušnje z Golega otoka, odzval pa se je tudi na besede pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki je v sredo v oddaji Odmevi na Televiziji Slovenija med drugim dejal, da se je scena popolnoma zradikalizirala in spolitizirala zaradi enega človeka.

Po njegovem mnenju je ta izjava nesprejemljiva in ni v skladu z načelom demokracije. Bi pa rad videl danes kogar koli v Sloveniji, ki bi očital spolitiziranje in radikalizacijo podpore demokratske stranke Martinu Lutru Kingu.

"To očitajo tisti, ki jim to politično ni všeč. Pri človekovih pravicah je vseeno, če gre za enega posameznika ali pa milijon," je dejal Aplenc. Dejal je še, da je bil sam dvakrat zaprt in nato rehabilitiran, enako tudi Jože Pučnik. Tako je prepričan, da bo tudi Janez Janša dvakrat zaprt in nato tudi rehabilitiran.

Kovačevič pa je dejal, da so "ljudje, kot je Janša, sreča za Slovenijo, a so na žalost redkost". Po njegovem mnenju je Janša ustvarjal demokracijo in svobodo, danes pa so ga zaprli "tisti, ki Slovenije niso nikoli niti hoteli, to so udbovci in komunisti".