sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša ruske investitorje pozval k vlaganjem v Slovenijo

Deli na:
Janša ruske investitorje pozval k vlaganjem v Slovenijo

Foto: Reuters

Predsednik vlade Janez Janša se je prvi dan delovnega obiska v Rusiji danes zvečer v Moskvi sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Izrazila sta zadovoljstvo z razvojem dvostranskih odnosov med državama, premier Janša pa je ruske investitorje pozval k vlaganjem v Slovenijo.

Janša je ruske investitorje preko različnih kanalov pozval, da so dobrodošli v Sloveniji, ne le na področju energetike, ampak tudi na področju storitev - finančnih in drugih. "Slovenija ima dobre izkušnje z investicijami iz Rusije," je v izjavi za slovenske medije ocenil premier.

Janša se z gospodarsko delegacijo danes in v torek v Rusiji mudi zato, ker je to eno od velikih tržišč za slovensko gospodarstvo, ki še raste. "Blagovna in storitvena menjava, pa tudi investicije gospodarstev v obeh državah se povečujejo, so večje kot v času pred krizo," je dejal.

Putin je na pogovoru z Janšo izrazil zadovoljstvo z razvojem dvostranskih odnosov med državama in spomnil, da rastejo tudi vzajemne naložbe, pri čemer je opozoril, da bi morali medsebojno trgovino tudi diverzificirati.

Janša se je pred tem tem na pogovoru sestal še s predsednikom uprave ruskega plinskega giganta Gazprom Aleksejem Millerjem. V torek bo namreč sprejeta dokončna investicijska odločitev o gradnji slovenskega dela plinovoda Južni tok.

"Pogovarjali smo se o zaključku te dokaj dolge poti do jutrišnjega podpisa končne investicijske odločitve. To je neka krona na tej zgodbi, ki smo je vsi zelo veseli. Pogajanja so bila z obeh strani, kot so me seznanili pogajalci, trda, vendar korektna," je dejal Janša.