nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Patria je politični proces, s katerim me želijo odstraniti iz politike

Deli na:
Janša: Patria je politični proces, s katerim me želijo odstraniti iz politike

V zadevi Patria gre za politični proces, ki je imel namen odstraniti ga iz politike, je dejal Janez Janša v intervjuju za TV Slovenija. Dokazov zoper njega ni, pravi: "Če bi se sredi EU zgodilo, da se nekoga obsodi za nič, brez dokazov, potem nismo v časih bivše Jugoslavije, ampak smo v času, preden se je civilizacija sploh začela."

Patrio je primerjal s procesom JBTZ in vztrajal, da mu ni bilo nič obljubljenega in da ni bil v stiku z nobenimi posredniki, "niti telepatsko". Opozoril je, da je se noben novinar ni vprašal, kakšno nagrado so obljubili Janši. "Ali mislite, da je mogoče podkupiti nekega predsednika vlade na način, da nekdo pride k njemu in reče, da boš, če bo podjetje dobilo posel, ti dobil nagrado. Še otroka, če mu rečeš, da bo dobil nagrado, če bo priden, ne moreš odpraviti na ta način. Vprašal bo, kaj pa bom dobil," je dejal.

Obsodili so ga, ker ni posegel v razpis na ministrstvu za obrambo, da bi bil izbran tisti, ki je bil 20 odstotkov dražji. "To ni samo korupcija, to je pravna država sistemsko obrnjena na glavo, ki ščiti korupcijo in je ne preganja," je povedal. Odločitev o nakupu oklepnikov je sprejela že vlada Toneta Ropa, opozarja.

Tudi je Ropova vlada prodala Sistemsko tehniko, ki je izdelovala oklepnike 6 x 6, Viator Vektorju, ki je bil v lasti "teniškega in strankarskega prijatelja g. Ropa" Zdenka Pavčka, za nizko ceno, je dodal Janša. "Korupcija je bila v samem namenu. Ni šlo za neko obljubo, temveč je bilo dejanje, ki je bilo izvršeno. Ropova vlada pa je s tem podjetjem podpisala pismo o nameri, da bo izdelovalo te oklepnike brez javnega razpisa."

Pritiski nanj so podobni tistim na Jožeta Pučnika, ki je zato umrl zagrenjen, in za njim še Lojzetu Peterletu kot predsedniku prve slovenske vlade, ki se je postavil po robu monopolom. "Tranzicija ne da ni bila končana, tranzicija je bila neuspešna. Monopoli, ki bi jih morali razgraditi, so se še okrepili in so močnejši kot kdaj koli."

O napovedani uporabi političnih sredstev zoper obsodbo je povedal, da ge za politični proces in "tam, kjer gre za pravo, bomo uporabili vsa pravna sredstva, v delu, kjer gre za politiko, bomo uporabili vsa politična sredstva, da sodba ne bo obstala."

Vladi Alenke Bratušek je Evropa "postavila nož na grlo", zato je spremenila stališča o ukrepih, ki jih je sprejela njegova vlada, je povedal. Reševanje podjetij v težavah z državnim denarjem pa vodi v grški scenarij, je opozoril, saj tega denarja Slovenija nima. Na tak način se bomo še hitreje približali mednarodni pomoči. Dokapitalizacija bank je zadnji korak k temu: "Trojka je tukaj."

Tožilstvo in protikorupcijska komisija ignoritata, kdo je kriv za 8-milijardno luknjo v bankah, je pripomnil. "Ali je kakšen sodni proces zaradi tega v tej pravni državi."

Slovenija ja raj za narkomafijo, je opozoril Janša. Ta se v pri nas počuti tako varno, da naj bi šesti na listi najbolj iskanih s strani ameriške vlade v Sloveniji mirno živel v Sloveniji. Kontinuiteta kriminala se je pod krinko tajnih služb in monopolov potegnila naprej, saj naj bi se nekdanje jugoslovanske službe ukvarjale tudi s tihotapljenjem mamil, je še dodal.