zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Zgodba o Ostržku me spominja na gnilobo našega pravosodnega sistema"

Deli na:
"Zgodba o Ostržku me spominja na gnilobo našega pravosodnega sistema"

"V sodnih postopkih si jaz, ki sem del ljudstva v imenu katerega se sodbe izrekajo in izvajajo, želim, da je dokaz trden," ob današnjem protestu pred vrhovnim soodiščem v Odboru 2014 navajajo željo Alenke Žagar Slana. Opozarjajo: "Na današnji dan beležimo že kar 144. dan odkar je Janez Janša - žrtev politično montiranega procesa, po krivici zaprt."

V odboru ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča vabijo vas na sestanek Odbora 2014, "ob znanem času, na znanem kraju", v sredo ob 17.20 pred Vrhovnim sodiščem.

"Tisti, ki bi morali narediti kaj, da se ta sramotna sodba ovrže, ne naredijo ničesar," je ogorčen Aleš Primc. Andrej Šircelj pa ustavne sodnike poziva, da v najkrajšem času vrnejo mandat Janezu Janši in razveljavijo sodbo v zadevi Patria.

Šircelj je tudi spomnil na obletnico padca Berlinskega zidu: "Gojimo ideje, bodimo vztrajni, zid svobode ni padel zaradi sile, tankov, vojske, ampak zaradi idej in vztrajnosti množic."

"Absurdna zgodba o Ostržku, ki je bil zaradi svoje naivnosti ogoljufan, me spominja na gnilobo našega pravosodnega sistema," pa pravi Gašper Blažič.

"Primerov sprevrženosti v naši domovini mrgoli. Stara komunistična mafijska omrežja bodo nadaljevala s svojimi rabotami," svari Blažič, ki ugotavlja: "Nahajamo se pred mogočnim nevidnim obzidjem, ki demokracijo tako utesnjujejo, da ne more niti zadihati."