kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša o Jankovićevih navijačih: Nekaterim se ne bi bilo treba tako ponižati

Deli na:
Janša o Jankovićevih navijačih: Nekaterim se ne bi bilo treba tako ponižati

Foto: Arhiv Reporterja

Nekaterim zelo uglednim ljudem se ne bi bilo treba tako ponižati, je podporo skupine prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja vstopu Zorana Jankovića v volilno tekmo komentiral predsednik SDS Janez Janša. Po njegovih besedah je "današnja procesija na magistratu" izraz nezavedanja težkega položaja, v katerem je Slovenija.

Kot je ob robu današnjega obiska poslanske skupine SDS v Kamniško-zasavski regiji v izjavi za medije dejal Janša, se pred bližajočimi parlamentarnimi volitvami žal velikanska energija usmerja predvsem v to, kako preprečiti, da bi bili ogroženi nekateri privilegiji. Po Janševih besedah dogajanje na tranzicijski levici spominja na vrenje pred volitvami leta 2004, katerega rezultat je bila ustanovitev Foruma 21.

Janša ni želel ugibati, kakšna bo odločitev ljubljanskega župana Jankovića glede njegovega morebitnega vstopa v volilno tekmo. Po Janševih besedah gre v tem primeru za vprašanja, ki so popolnoma nepomembna za prihodnost Slovenije. "Ta vprašanja so kvečjemu relevantna za povzročanje zmede v prostoru slovenske tranzicijske levice, kjer je tudi velika panika zaradi tega," je dodal.
 
Na novinarsko vprašanje, ali se je pripravljen soočiti z Jankovićem kot potencialno največjim tekmecem za volilno zmago, pa je Janša odgovoril, da je SDS pripravljena soočiti svoj volilni program s komerkoli. Po Janševih besedah so v SDS pripravljeni priznati dobre rešitve v kateremkoli programu: "Pripravljeni smo tudi sodelovati s vsakim, ki bo imel dobre rešitve za prihodnji razvoj."
 
Janković bo odločitev o tem, ali namerava kandidirati na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah, sporočil v torek, in to na Kongresnem trgu v Ljubljani. Danes pa je več prepoznavnih posameznikov iz slovenskega javnega življenja prišlo v ljubljansko Mestno hišo izrazit podporo Jankovićevemu vstopu v volilno tekmo.