boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković svojih ne pozabi: Počitnice v Rimu na stroške Ljubljančanov

Deli na:
Janković svojih ne pozabi: Počitnice v Rimu na stroške Ljubljančanov

Foto: Facebook

Na počitnicah v Rimu na stroške MOL. Tina Komel (desno) v družbi s Petro Stušek, direktorico ljubljanskega turizma (levo), in Gorazdom Skrtom, vodjo javne agencije Spirit v Italiji (drugi z leve).

Tina Komel je generalna sekretarka Pozitivne Slovenije. Tiste stranke, kjer je Zoran Janković nekaj časa predsednik, potem spet ne, pa spet je. Zdaj je v fazi odmrznjenega agregatnega stanja in župan Ljubljane. In ker se strankarskih kolegov in kolegic, ki so mu v »najtežjih trenutkih« stali ob strani, ne pozabi kar tako, Tina Komel pa je ena od teh, jo je v začetku junija vzel s seboj v delegacijo Mestne občine Ljubljana (MOL) za Rim, kjer je bila v osrednjem razstavnem kompleksu Vittoriano predstavitev slovenske prestolnice, najlepšega mesta na svetu. Da ne bi komu delali krivice, smo na MOL med drugim poslali vprašanje, na čigave stroške je potovala Komeljeva, ki po javno dostopnih podatkih ni zaposlena na mestni občini. Prejeli smo odgovor, da nam bodo to povedali »najkasneje v zakonskem roku«, se pravi v tem tednu.

Kaj je v Rimu delala Tina Komel, nekdanja ministrica za Slovence v zamejstvu, ki je bila to tako kratek čas, da ji med zamejci ni uspelo odpraviti ideoloških razlik, kar je obljubljala? Po uvodnih besedah Jankovića, češ da je Ljubljana majhna prestolnica, vendar z »veliko zeleno dušo«,  je (tudi v navzočnosti veleposlanika Iztoka Mirošiča) predstavila Festival Ljubljana. Nekateri namigujejo, da je Komeljeva šla v Rim, ker zna italijansko, kar je ob toliko zaposlenih na MOL precej žalostno. Vendar rimska avantura ni bila edina italijanska. Sredi junija je šla z Jankovićem tudi v Milanu, seveda na obisk slovenskega paviljona na Expo 2015.