Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković poziva Janšo: Pridi sam pogledat moje pogodbe o nepremičninah

Deli na:
Janković poziva Janšo: Pridi sam pogledat moje pogodbe o nepremičninah

Foto: Bobo

Predsednik SD Borut Pahor in Gregor Virant, predsednik istoimenske liste, sta se odzvala na poziv prvaka SDS Janeza Janše in zatrdila, da sta pripravljena razkriti vse pogodbe o nakupu in prodaji svojih nepremičnin. Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković pa je Janšo pozval, naj pride pogodbe o njegovih nepremičninah pogledat osebno.

Predsednik SD in premier, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor brezpogojno dovoljuje predstavnikom medijev vpogled v zapuščinsko listino o dedovanju dela nepremičnine v Šempetru pri Gorici in tudi pogodbo o nakupu svojega lastniškega deleža nepremičnine v Ljubljani, so za STA pojasnili v SD.

Vse podatke o svojem ostalem premoženju, ki jih je prijavil tudi protikorupcijski komisiji, pa je Pahor po navedbah stranke tudi že večkrat v celoti razkril širši javnosti.
 
Janković, ki ga je Janša v torek izpostavil, ko je pozval, naj t. i. kandidati za mandatarja javnosti razkrijejo pogodbe o nepremičninah in tudi dokazila o izvoru premoženja, za STA ni želel povedati, ali bo razkril omenjene podatke. Njegova tiskovna predstavnica je dejala le, da Jankovićev odgovorov navaja Dnevnik. Za slednjega je Janković sicer zatrdil, da je "svoje pogodbe pokazal, najstarejši nepremičninski in drugi posli pa da so stari sedem let".
 
"V času županovanja nisem ničesar prodajal in kupoval. Pozivam Janšo, naj sam pride pogledat te pogodbe, verjamem pa, da ima težave, saj je vse svoje nakupe in prodaje nepremičnin opravljal, ko je bil predsednik vlade ali poslanec," je za Dnevnik še navedel Janković.
 
Gregor Virant je za STA dejal, da zelo podpira idejo o popolni transparentnosti premoženja in dohodkov kandidatov. Pripravljen je razgrniti popolnoma vse podatke in dokumente o svojem premoženju. "Pripravljen sem razgrniti tudi vse svoje dohodninske odločbe zadnjih 10 let, če je treba," poudarja in predlaga, da "to storijo vsi".
 
Janša je v torek na vprašanja novinarjev glede nakupov in prodaje njegovih nepremičnin odgovoril, da je v prihodnjih dneh pripravljen zbrati vse pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo njegovih nepremičnin in jih predstaviti javnosti, toda pod pogojem, da to naredijo tudi ostali kandidati, ki se potegujejo za premiersko mesto, vključno z Jankovićem. Imejte iste kriterije za vse, zahteva Janša.