vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Intervju z britansko veleposlanico Sophie Honey

Deli na:
Intervju z britansko veleposlanico Sophie Honey

Foto: Bobo - Britanska veleposlanica Sophie Honey.

Slovenska odločitev, da ne bo izgnala nobenega ruskega diplomata v znak solidarnosti z Veliko Britanijo po zastrupitvi nekdanjega rusko-britanskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije na britanskih tleh, ne bo poslabšala slovensko-britanskih odnosov, zatrjuje veleposlanica Sophie Honey.

Poudarja tudi, da želi Velika Britanija v pogajanjih z EU doseči čim bolj širok sporazum o prosti trgovini, ki bi koristil obema stranema. Sloveniji je veleposlanica še svetovala, da lahko postane bolj privlačna za britanska vlaganja, če bo sprejela bolj ugodno davčno politiko in skrajšala upravne postopke.

V Sloveniji ste veleposlanica že nekaj let. Kakšni so vaši vtisi o njej, o deželi in o ljudeh?Kje začeti? Tri leta sem že tukaj, a se še vedno počutim tako, kot da sem komaj prišla. Še vedno spoznavam Slovenijo. Slovenija je zanimiva, ker je na križpotju romanske, slovanske in germanske kulture. Lahko vidite vse te vplive in različne vidike življenje. Rada delam in živim tukaj. Ljudje se mi zdijo odprti, prijazni do tujcev. Veliko ljudi v Sloveniji ima verjetno boljši odnos do življenja in boljšo ravnotežje med službo in družino kot v številnih delih Združenega kraljestva. Zagotovo imajo boljše ravnotežje med službo in družino kot v Londonu, od koder sem.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 veleposlanica spregovori o aferi Skripal in odzivu Slovenije; razloži, kakšen odnos si želi Velika Britanija imeti z EU po brexitu in kašne bodo posledice za Slovenijo; izpostavi, da obstaja precej uspešnih slovensko-britanskih partnerstev; spregovori o dogajanju v Siriji; se dotakne tudi možnosti drugega referenduma o brexitu.

Loading...