pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Slovenija

Intervju z britansko veleposlanico Sophie Honey

Deli na:
Intervju z britansko veleposlanico Sophie Honey

Foto: Bobo - Britanska veleposlanica Sophie Honey.

Slovenska odločitev, da ne bo izgnala nobenega ruskega diplomata v znak solidarnosti z Veliko Britanijo po zastrupitvi nekdanjega rusko-britanskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije na britanskih tleh, ne bo poslabšala slovensko-britanskih odnosov, zatrjuje veleposlanica Sophie Honey.

Poudarja tudi, da želi Velika Britanija v pogajanjih z EU doseči čim bolj širok sporazum o prosti trgovini, ki bi koristil obema stranema. Sloveniji je veleposlanica še svetovala, da lahko postane bolj privlačna za britanska vlaganja, če bo sprejela bolj ugodno davčno politiko in skrajšala upravne postopke.

V Sloveniji ste veleposlanica že nekaj let. Kakšni so vaši vtisi o njej, o deželi in o ljudeh?Kje začeti? Tri leta sem že tukaj, a se še vedno počutim tako, kot da sem komaj prišla. Še vedno spoznavam Slovenijo. Slovenija je zanimiva, ker je na križpotju romanske, slovanske in germanske kulture. Lahko vidite vse te vplive in različne vidike življenje. Rada delam in živim tukaj. Ljudje se mi zdijo odprti, prijazni do tujcev. Veliko ljudi v Sloveniji ima verjetno boljši odnos do življenja in boljšo ravnotežje med službo in družino kot v številnih delih Združenega kraljestva. Zagotovo imajo boljše ravnotežje med službo in družino kot v Londonu, od koder sem.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 veleposlanica spregovori o aferi Skripal in odzivu Slovenije; razloži, kakšen odnos si želi Velika Britanija imeti z EU po brexitu in kašne bodo posledice za Slovenijo; izpostavi, da obstaja precej uspešnih slovensko-britanskih partnerstev; spregovori o dogajanju v Siriji; se dotakne tudi možnosti drugega referenduma o brexitu.