Revija Reporter
Slovenija

Igor Bergant je bil povsem brezbarven – skoraj strašljivo prazen je bil njegov pogled (KOMENTAR)

Igor Gošte
1 5.709

12. okt. 2022 6:00

Deli na:

Manica Janežič Ambrožič in Igor Bergant sta vodila soočenje predsedniških kandidatov na TV Slovenija.

TV Slovenija

Marsikaj zanimivega se je zgodilo v zadnjem tednu. Javna RTV nam je ponudila najbolj dolgočasno soočenje, odkar spremljam demokratične volitve pri nas. Voditelj Igor Bergant je bil povsem brezbarven, njegove oči so bile zgodbe zase – skoraj strašljivo prazen je bil njegov pogled, vse skupaj je delovalo, kot da je čisto brez volje. Niti bolj živahna ali živa Manica Janežič Ambrožič ni mogla soočenja rešiti oziroma ga narediti zanimivega.

Po mojem so bili s takim mlačnim in niti malo konfliktnim soočenjem še najbolj zadovoljni predsedniški kandidati, ki so, vsaj tako se je zdelo, na hitro zdrdrali svoje, kot da bi imeli odgovore že vnaprej napisane na trotlbobnu«. Pa sem pričakoval pronicljivost Berganta, dobil pa nekoga, ki kot da se mu ne da, in da mu je to delo celo izpod časti.

Slavko Bobovnik že ne bi bil tak. Tudi Marcel Štefančič ne, še najmanj pa Lidija Hren. A teh na javni RTV ni več. No, morebiti pa bo na naslednjem soočenju več pokazala Erika Žnidaršič. Če le ne bo preveč prekinjala, skakala v besedo in zagovarjala svoje teze, kot jih prepogosto Uroš Slak. In ki skoraj vsak stavek ali vprašanje začne s povejte mi in ga razvleče do amena.

Vsi navidezni mirovniki pri nas se spomnite, kako je bilo, ko nas je hotela JLA pokoriti in zaustaviti našo osamosvojitev. Če bi se takrat pustili in se ne bi branili in obranili, bi nas pokorili in bi lahko o samostojni Sloveniji še nekaj časa le sanjali.

V tem tednu smo slišali tudi rožljanje z jedrskim orožjem. Precej močno se že sliši. Očitno Rusom ne gre tako dobro, kot so si zamislili, ko so si zadali nalogo okupirati Ukrajino. Ukrajinci se ne dajo, kar je edino prav, kajti ko te nekdo napade, pa čeprav govori, da te osvobaja, ti drugega ne preostane, kot da mu pokažeš zobe, sicer ti jih bo za večne čase napadalec oziroma okupator. Zelo prav ima predsedniški kandidat Anže Logar, ki pravi: »Če Rusija neha napadati, se pogajanja lahko začnejo. Če se Ukrajina preneha braniti, takoj preneha obstajati.« Res ni kaj dodati. Vsi navidezni mirovniki pri nas se spomnite, kako je bilo, ko nas je hotela JLA pokoriti in zaustaviti našo osamosvojitev. Če bi se takrat pustili in se ne bi branili in obranili, bi nas pokorili in bi lahko o samostojni Sloveniji še nekaj časa le sanjali.

V Mariboru pa so dosanjali nogometnega virtuoza Josipa Iličića. Ne vem, v kakšni formi je, kako je pripravljen, ampak Jojo je tako izvrsten nogometaš, takšen as, da ne dvomim, da bo tudi v drugo pri mariborskih nogometaših pustil globoke sledi. Na to, ali je z njim Maribor postal poleg Olimpije spet glavni favorit za naslov državnega prvaka, pa bomo morali še malo počakati.

Igor Gošte, novinar, pisatelj

arhiv Reporterja

Mnogi v Mariboru pa se že sprašujejo, ali lahko Vojko Flis na županskem prestolu spodmakne Sašo Arsenoviča. Zelo mogoče, če se bo jeza Socialnih demokratov, ker jim je Svoboda ukradla kandidata, le dovolj hitro razkadila. Še vedno pa upam, da Svoboda, ki naj bi bila nekaj novega, drugačnega, ne bo v Ljubljani stavila na zmagovalca, torej na Zorana Jankovića. Bolje je biti poražen s kandidatom, ki mu nimaš kaj očitati, kot zmagati z nekom, ki je vse prej kot čist.

To, da sta Dejan in Urška posnela boksarski spot za otroke z rakom pa zame, ki sem v zadnjih letih za otroke in tudi odrasle z rakom odtekel kar precej maratonov, ni nič moralno spornega. Sploh ne, če za ta namen (torej za otroke) priskrbita tudi kakšen humanitarni evro in komu od otrok na obraz narišeta smeh.