Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Horvat: Vse je še odprto, o koalicijski pogodbi in vstopu v vlado bo odločil svet stranke

Deli na:
Horvat: Vse je še odprto, o koalicijski pogodbi in vstopu v vlado bo odločil svet stranke

Za Horvata osebno je koalicijska pogodba sprejemljiva, v tej smeri bo tudi razpravljal na organih stranke. - Foto: Bobo

Vodja poslancev NSi Jožef Horvat je po pogovoru s predsednikom republike Borutom Pahorjem potrdil, da so prvaki SDS, SMC, NSi in DeSUS v ponedeljek zvečer parafirali osnutek koalicijske pogodbe. Danes jo bo preučil izvršilni odbor NSi, svet stranke pa bo odločil o vstopu v vlado. Do te odločitve je po Horvatovih navedbah še vse odprto.

Za Horvata osebno je koalicijska pogodba sprejemljiva, v tej smeri bo tudi razpravljal na organih stranke. A je ob tem poudaril, da je še vse odprto in še ne more zagotoviti podpore poslanske skupine prvaku SDS Janezu Janši za mandatarja, dokler o vstopu vladi ne odloči svet stranke.

Je pa dorečen kadrovski razrez po resorjih. V skladu s tem bi po Horvatovih navedbah NSi pripadlo vodenje ministrstva za obrambo, ministrstva za infrastrukturo in ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot je dejal, dokončnega izbora kandidatov za ministre še nimajo, imajo pa nabor možnih kandidatov. O imenih še ni želel govoriti.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je Pahorju danes posredoval njihov predlog za imenovanje Janše za mandatarja. Končno besedo o vstopu v vlado bodo imeli organi strank potencialnih partneric, ki bodo zasedali danes popoldne oz. zvečer. Okoli 21. ure je pričakovati izjave strank.

Pahor se bo danes pogovoril še z vodjem poslanske skupine DeSUS Francem Juršo. Če bo ustrezna podpora kandidatu za predsednika vlade, se bo Pahor z njim predvidoma uradno sestal v sredo, v nasprotnem primeru pa bo državni zbor obvestil o tem, da kandidata ne bo predlagal. V skladu z ustavnimi roki mora Pahor odločitev sporočiti najpozneje do petka.