Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žiga Turk je kandidat NSi za evropskega poslanca

Deli na:
Žiga Turk je kandidat NSi za evropskega poslanca

Žiga Turk - Foto: Primož Lavre

Na listi NSi za volitve v Evropski parlament bo tudi nekdanji minister za izobraževanje Žiga Turk, so danes potrdili v NSi. Tako je uradno znanih sedem imen liste, katere nosilka je poslanka NSi Ljudmila Novak.

NSi je kandidaturo Turka danes potrdila z vabilom na petkovo novinarsko konferenco, na kateri bo poleg kandidata sodeloval tudi predsednik stranke Matej Tonin. Kot so zapisali v stranki, bo Turk spregovoril o razlogih za kandidaturo in predstavil svoje poglede na temeljne dileme, pred katerimi se danes nahaja EU.

Poleg Novakove in Turka so na listi NSi še Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc. Ime osmega kandidata v NSi še skrivajo, se pa v tem kontekstu pogosto omenja direktor Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu in nekdanji minister za obrambo Franci Demšar.

Kandidatne liste za volitve poslanec iz Slovenije v Evropski parlament je sicer mogoče vlagati od 25. februarja. Kandidature lahko predlagajo politične stranke in volivci, vložiti jih bo mogoče do 26. aprila. Na listi kandidatov je lahko največ toliko kandidatov, kolikor poslancev se voli iz Slovenije, torej osem.