tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Slovenija

Hitlerjanec Urban Purgar na sodišču: Jefimu grozil, da mu bo posilil ženo in sina ter se »poscal« na kosti njegove babice

Deli na:
Hitlerjanec Urban Purgar na sodišču: Jefimu grozil, da mu bo posilil ženo in sina ter se »poscal« na kosti njegove babice

Urban Purgar - Foto: Bobo

Neonacist Urban Purgar bo kmalu spet sedel za zatožno klop, saj se bo moral braniti zaradi ogrožanja varnosti ter spodbujanja sovraštva in nestrpnosti. Med drugim je grozil tudi predsedniku sindikata taksistov Dejan Jefim, ki bo 11. julija na ljubljanskem okrožnem sodišču pričal kot oškodovanec.

Naj spomnimo, Urban Purgar je bil med »rumenimi jopiči«, ki so protestirali proti protestnikom zoper Janševo vlado, zaradi česar jih je takratni notranji minister Aleš Hojs imenoval za »bisere med svinjami«. Bil je tudi predsednik društva za promocijo tradicionalnih vrednot in odgovorni urednik skrajno desnega portala NTA, »zaslovel« pa je z izjavo, da je Hitler heroj.

Aprila lani se je po izpustitvi iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi nasilništva, vnovič spravil na Dejana Jefima, ki ga je sicer nadlegoval že vse od marca 2020, ko je ustanovil sindikat taksistov. Takrat so ga člani »rumenih jopičev« nadlegovali preko tviterja z raznimi grožnjami, slikami in žaljenji, med njimi pa je izstopal Purgar. Znova so se aktivirali ob referendumu o vodah leta 2021, kjer so taksisti sodelovali z brezplačnimi prevozi starejših na volišča. Takrat ga je Purgar nadlegoval po telefonu in mu med drugim pisal, da bo prišel k njemu domov, na spletu pa je objavil njegov naslov.

 Purgar je Dejanu Jefimu poslal več sms sporočil z grožnjami: »Jebu ti bom najprej ženo, pol (navedel je ime njegovega sina –op.p.), pol ti bom bakice kosti izkopal, pa se poscal na njih. Nakonc se bom pa s tabo pozabavu. Kaj je pičko? Kdo se je usrov? Kdaj boš v lj (Ljubljano –op.) povej. Da ti ne prhajam tm na kučo (hišo –op.p.), pa ti tm delam problem….«

Grožnje so se ponovile tik pred volitvami aprila lani, ko je skupaj z Niko Kovač, direktorico inštituta 8. marec, napovedal podobno akcijo kot ob referendumu o vodah. Purgar mu je takrat poslal več sms sporočil z grožnjami: »Jebu ti bom najprej ženo, pol (navedel je ime njegovega sina –op.p.), pol ti bom bakice kosti izkopal, pa se poscal na njih. Nakonc se bom pa s tabo pozabavu. Kaj je pičko? Kdo se je usrov? Kdaj boš v lj (Ljubljano –op.) povej. Da ti ne prhajam tm na kučo (hišo –op.p.), pa ti tm delam problem….«

Podobne grožnje in zmerljivke so se še nadaljevale. Nato pa je na tviterju objavil fotografijo hiše, v kateri verjetno prebiva Jefim s svojo družino, ob kateri je pripisal naslov: »A je to to all. Da ne vznemirjam kakšnega soseda za brez veze.« Njegove tvite je všečkalo pet pripadnikov »rumenih jopičev«. Ob tem ga je Purgar klical več kot desetkrat. Sprva se mu je javil in mu rekel, naj neha, nato pa nič več.

Jefim je skrajno desničarskega nasilneža prijavil policiji in povedal, da se počuti ogroženega, saj ga skrbi, da bo Purgar uresničil svoje grožnje, ogrožena pa je celotna njegova družina. Očitno je sledila kazenska ovadba in obtožnica, po kateri je Purgar obtožen ogrožanja varnosti ter spodbujanja sovraštva in nestrpnosti. Poleg Jefima naj bi bila oškodovanca tudi predsednica SD oziroma zunanja ministrica Tanja Fajon in protestnik Jaša Jenull, zato je na sodnem postopku pričakovati veliko zanimanja javnosti.

Foto: Bobo - Protestniki so na okna kulturnega ministrstva izobesili plakate z izjavami, ki jih je Urban Purgar javno objavil na družbenih omrežjih.