Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Frančišek se bo vendarle sestal z Orbanom

Deli na:
Frančišek se bo vendarle sestal z Orbanom

Frančišek je prvi papež, ki je priznal nekatere grozote za cerkvenimi zidovi. - Foto: Profimedia

Papež Frančišek bo danes dopotoval na Madžarsko, kjer se bo udeležil zaključka mednarodnega evharističnega kongresa in maševal na osrednjem trgu v Budimpešti. V okviru kongresa se bo sestal tudi z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom in predsednikom Janošem Aderjem. Nato bo odšel na sosednjo Slovaško, kjer bo na obisku do srede.

Udeležba na 52. mednarodnem evharističnem kongresu, ki se je začel minulo nedeljo, bo glavni razlog papeževega predvidoma osemurnega obiska v Budimpešti.

Na tem verskem dogodku so se zbrali številni gosti z vsega sveta. Na njem potekajo verske prireditve, tako maše in molitve kot tudi koncerti in drugi podobni dogodki. Kongres je namenjen poglabljanju razumevanja in pomena evharistije v lokalni in univerzalni Cerkvi. V okviru tega srečanja se bo Frančišek sestal tudi s carigrajskim patriarhom Bartolomejem I., ki velja za duhovnega vodjo pravoslavnih kristjanov.

Na kratko pa se bo Frančišek srečal tudi z madžarskim premierjem Orbanom in predsednikom Aderjem.

Srečanje z Orbanom je kar precej časa viselo v zraku, tudi zato, ker naj bi bil papež po julijski operaciji še preutrujen. Sam je potem zatrdil, da se počuti dobro, komentarjem glede odnosov z Orbanom pa se je izognil.

Znano je, da so papeževa stališča glede migracij in migrantov diametralno nasprotna Orbanovim, pa čeprav slednji zatrjuje, da je njegov boj proti migrantom namenjen "obrambi krščanske civilizacije v Evropi". Frančišek, ki je po rodu Argentinec, je na drugi strani precej bolj naklonjen migrantom, zlasti beguncem, in poziva h krščanski usmiljenosti.