pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

kubiak Ekipa24.si

Takole je Poljak skočil na URNAUTA! Poglejte si ...

Svet

Frančišek se bo vendarle sestal z Orbanom

Deli na:
Frančišek se bo vendarle sestal z Orbanom

Frančišek je prvi papež, ki je priznal nekatere grozote za cerkvenimi zidovi. - Foto: Profimedia

Papež Frančišek bo danes dopotoval na Madžarsko, kjer se bo udeležil zaključka mednarodnega evharističnega kongresa in maševal na osrednjem trgu v Budimpešti. V okviru kongresa se bo sestal tudi z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom in predsednikom Janošem Aderjem. Nato bo odšel na sosednjo Slovaško, kjer bo na obisku do srede.

Udeležba na 52. mednarodnem evharističnem kongresu, ki se je začel minulo nedeljo, bo glavni razlog papeževega predvidoma osemurnega obiska v Budimpešti.

Na tem verskem dogodku so se zbrali številni gosti z vsega sveta. Na njem potekajo verske prireditve, tako maše in molitve kot tudi koncerti in drugi podobni dogodki. Kongres je namenjen poglabljanju razumevanja in pomena evharistije v lokalni in univerzalni Cerkvi. V okviru tega srečanja se bo Frančišek sestal tudi s carigrajskim patriarhom Bartolomejem I., ki velja za duhovnega vodjo pravoslavnih kristjanov.

Na kratko pa se bo Frančišek srečal tudi z madžarskim premierjem Orbanom in predsednikom Aderjem.

Srečanje z Orbanom je kar precej časa viselo v zraku, tudi zato, ker naj bi bil papež po julijski operaciji še preutrujen. Sam je potem zatrdil, da se počuti dobro, komentarjem glede odnosov z Orbanom pa se je izognil.

Znano je, da so papeževa stališča glede migracij in migrantov diametralno nasprotna Orbanovim, pa čeprav slednji zatrjuje, da je njegov boj proti migrantom namenjen "obrambi krščanske civilizacije v Evropi". Frančišek, ki je po rodu Argentinec, je na drugi strani precej bolj naklonjen migrantom, zlasti beguncem, in poziva h krščanski usmiljenosti.

Loading...