požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hanžek bi v Slovenijo sprejel vsaj 200 tisoč migrantov iz Bližnjega vzhoda

Deli na:
Hanžek bi v Slovenijo sprejel vsaj 200 tisoč migrantov iz Bližnjega vzhoda

Foto: TV Slovenija

»Če bi bili vsaj malo humani, deset odstotkov prebivalstva ne bil poseben problem,« je na vprašanje, koliko beguncev lahko sprejme Slovenija, v oddaji Studio City odgovoril poslanec Združene levice Matjaž Hanžek. In dodaja, da če Evropa ne more preživeti pet milijonov beguncev, kar pomeni en odstotek evropskih državljanov, potem niti ni potrebno, da taka nesposobna Evropa preživi.

Hanžek še meni, da begunci ne predstavljajo varnostne grožnje, ampak to predstavlja sovraštvo proti beguncem. Silvestrske dogodke v Kölnu pa komentira takole: »To je vsekakor kaznivo dejanje nekaterih ljudi, večji problem kot samo kaznivo dejanje je to, da nekateri zlorabljajo kaznivo dejanje posameznika ali neke manjše skupine in to posplošujejo na celo etnično skupino, kar je, vemo, v zgodovini vodilo celo v fašizem in nacizem.«

Nekdanji ombudsman in ustanovitelj stranke TRS sicer ni povedal, kam bi nastanil migrante in kako bi financiral njihovo bivanje v Sloveniji, toda glede na njegove izjave lahko domnevamo, da bi kaznoval ljudi, ki bi opozarjali na varnostne probleme, kaj šele tiste, ki bi protestirali proti njihovi nastanitvi. Premier Miro Cerar in notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar še nista sporočila, ali bo tudi Slovenija po zgledu Avstrije določila zgornjo mejo sprejetih migrantov in kakšna bo ta. Upajmo, da ne tako velika, kot jo navaja Hanžek.