zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Asad: Evropejci morajo prenehati podpirati teroriste

Deli na:
Asad: Evropejci morajo prenehati podpirati teroriste

Foto: Reuters

Evropejci morajo prenehati podpirati teroriste, v koliko želijo rešiti težave z begunci, je v današnjem pogovoru za ruske medije dejal sirski predsednik Bašar al Asad. "Ne gre za to, ali bo Evropa sprejemala begunce ali ne; pomembno je odstraniti primarne vzroke težav," je izjavil sirski predsednik.

Asad ob tem dodaja, da je bistvo pri reševanju begunskega vprašanja v prekinitvi podpore teroristom, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Vse sile je pozval, da se združijo v boju proti terorizmu, ker je po njegovem mnenju način za uresničitev političnih ciljev Sircev v dialogu in političnih interesih.

Sirski predsednik je politične sile pozval, da se združijo v zahtevah za vzpostavitev varnosti in stabilnosti za vse. "Če boste katerega koli Sirca ali Sirko vprašali, kaj si želi, ne bi oklevali niti minuto: varnost in stabilnost za vsakega in za vse," je izpostavil Asad.

Poudaril je, da se mora nadaljevati dialog za vzpostavitev konsenza, da pa pravi uspeh ni mogoč, dokler ljudje umirajo, dokler se preliva kri in dokler se ljudje ne morejo počutiti varno. "Nič ne bomo dosegli, če ne prekinemo terorizma v Siriji," je še pripomnil.

Sirski predsednik je obenem dejal, da stabilna družba v Siriji ni mogoča, v kolikor ne bodo sprejeti različni narodi, ki živijo na tej zemlji. "Kurdi so del družbe, niso tujci, v tej državi živijo skupaj z Arabci, Čerezi, Armenci in pripadniki številnih drugih nacionalnostih ter ob verski koeksistenci od praveka," je še izpostavil Asad v pogovoru za ruske medije.