stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Favoritinja televizijskega šova Slovenija ima talent je Ana Karneža

Deli na:
Favoritinja televizijskega šova Slovenija ima talent je Ana Karneža

Ana Karneža, 17-letna gimnazijka mariborske škofijske gimnazije, ki krasi tokratno naslovnico Reporter Magazina, ima nesporno velik talent. Doma s Ptujske Gore je že na avdiciji televizijske oddaje Slovenija ima talent tako žirijo kot gledalce osupnila s svojim pevskim nastopom.

Kot sama pravi, je pri tej osuplosti najbrž šlo za kombinacijo obojega; da je tako majhna in da poje. Z Ano in njeno družino smo preživeli prijetni sobotni dopoldan v enem od ljubljanskih parkov. In kot smo se lahko sami prepričali, jo ljudje prepoznavajo in ji želijo vse dobro v nadaljnjem tekmovanju.

Poseben talent je zaznamoval tudi življenje Andreja Hauptmana. Nekdanji vrhunski kolesar, ki je v slovenskem kolesarstvu pustil velik pečat, je danes trener. Na vrhuncu kariere je prevozil tudi do tisoč kilometrov na teden. Danes pa? »Če bom letos v vsem letu prevozil štiri ali pet tisoč kilometrov na leto, bom kar ponosen nase,« pravi Hauptman v krajšem pogovoru na zadnji strani Reporter Magazina.

Bistveno več denarja kot v kolesarstvu, se danes obrača v nogometu. Poleg igralcev so velike zvezde tudi trenerji. Na vrhu evropskega nogometa kraljuje trenerska trojka: Pepe Guardiola, José Mourinho in sir Alex Ferguson. Popisujemo njihove vzpone in padce.

Pravi zvezdniki prve hollywoodske lige so vedno redkejši in s skrajšanim rokom trajanja. Predstavljamo peterico talentiranih filmskih igralcev, ki so v najboljšem položaju, da v prihodnjem desetletju polnijo blagajne in krasijo naslovnice revij: Leonarda DiCapria, Bena Afflecka, Ryana Golsinka, Bradleya Cooperja in Channing Tatuma.

Nesporen talent za opravljanje funkcije predsednika republike ima gotovo Borut Pahor. V nekaj mesecih po zmagi na volitvah je obiskal kar nekaj evropskih prestolnic, sprejela pa sta ga tudi japonski cesar Akihito in novi papež Frančišek. Objavljamo ekskluzivne fotografije z njegovih predsedniških obiskov in nekaj prav prisrčnih anekdot, ki so ob tem nastale.

Pri danes aktualnih razpravah o demokraciji in možnostih neposredne demokracije se večina sklicuje na antiko in antične avtorje, predvsem na Platona, Aristotela ali Tukidida. To je povsem zgrešeno, saj so bili ti avtorji nasprotniki demokracije, njihovi spisi pa odsevajo elitistično mnenje. Če hočemo spoznati delovanje atenske demokracije, je treba brati komediografa Aristofana, v tokratnem Reporter Magazinu piše ena največjih slovenskih poznavalk Antike, antropologinja dr. Maja Sunčič.

Bili smo na obisku pri akademskem slikarju Francetu Slani, ki nam je razkazal svojo hišo z zgodovinskim navdihom, ki ni namenjena bivanju, temveč vsakodnevnemu umetniškemu ustvarjanju in popisali nekaj zanimivih življenjskih zgodb tujcev, ki so si daleč od doma v Sloveniji spletli svoje gnezdo.

Na prav posebno večerjo pa nas je povabil priznani kulinarični kolumnist Saša Veronik, ki pravi, da pravila lepega obnašanja – pri tem se omejuje samo na dogajanje pri mizi –, niso nesmiselno »trpinčenje« ljudi, ki večinoma nimajo več privzgojenih lepih navad, ampak koristna pravila igre, ki kot mazivo v krogličnih ležajih pomagajo mehčati in lepšati medsebojne odnose: »So kot airbag, ki je znotraj votel, zunaj pa ga ni videti, a kljub vsemu pri trku zelo koristi.«

NOVI REPORTER MAGAZIN ŽE PRI VSEH PRODAJALCIH ČASOPISOV