Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Farani Sv. Jurija branijo zaradi alkoholizma suspendiranega župnika

Deli na:
Farani Sv. Jurija branijo zaradi alkoholizma suspendiranega župnika

Okoli 300 domačinov Sv. Jurija v Prekmurju se je v nedeljo zbralo in protestiralo proti, po njihovem mnenju, neupravičenemu suspenzu župnika Martina Vöröša, zbirajo pa tudi podpise podpore župniku, je poročala Televizija Slovenija (TVS). Murskosoboški škof Peter Štumpf je Vöröša najprej razrešil službe župnika v župniji, nato pa še suspendiral.

Štumpf je Vöröša s 7. aprilom razrešil službe župnika zaradi zdravstvenih težav, so zapisali v sporočilu za javnost v murskosoboški škofiji. Kot pojasnjujejo v škofiji, naj bi bile te težave posledica dolgotrajne odvisnosti od alkohola.

"Župnik vse pogosteje v vinjenem stanju mašuje, vodi pogrebe in opravlja druga bogoslužna dejanja. Zaradi odvisnosti od alkohola župnik ne zmore voditi župnijske pisarne, saj so matične knjige neurejene. Prav tako nihče nima pregleda o finančnem poslovanju župnije," so poudarili v murskosoboški škofiji.


Vöröš naj bi se 7. aprila naselil v Domu Janka Škrabana v Beltincih, kjer bi ob medicinski oskrbi lahko nadaljeval zdravljenje. Kot pojasnjujejo v murskosoboški škofiji, je bil Vöröš nekaj časa v bolnišnici v Mariboru, vendar je bilo zdravljenje neuspešno, saj ni hotel sodelovati z zdravniki.

Štumpf je župniku 9. aprila izrekel suspenz od duhovniške službe. Vöröšu je med drugim prepovedano opravljanje vsakršne oblasti svetega reda, maševanje, spovedovanje in delitev drugih zakramentov. Ne sme več upravljati s cerkvenim premoženjem, prav tako pa preneha odgovornost škofa ordinarija do njega, so še zapisali v murskosoboški škofiji.

Župniku očitajo tudi, da je naščuval ljudi, da so množično prišli v cerkev in nato ob začetku svete maše protestno zapustili cerkev. Vöröš je v pogovoru za TVS očitke zanikal. A, kot je še poročala televizija, župnik težave z alkoholom ne zanika in suspenz spoštuje. Po 22 letih tako zapušča župnijo, medtem ko domačini zbirajo podpise pod peticijo, s katero so se mu postavili v bran.