gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Drugi tir Foruma 21: Civilna družba pocenila projekt

Deli na:
Drugi tir Foruma 21: Civilna družba pocenila projekt

Foto: STA - Miro Cerar.

Zaradi referenduma in pritiska civilne družbe se je drugi tir krepko pocenil - z referendumom smo privarčevali 300 milijonov evrov.

Ali volivci vedo, zakaj so prejeli vabila, naj 24. septembra oddajo glas za ali proti uveljavitvi zakona, ki ureja pogoje in način (financiranje) izvedbe izgradnje drugega tira železniške povezave Divača–Koper? Vsekakor gre tudi za to, kdo bo nadziral milijardno naložbo v drugi tir? Cerarjeva oziroma kakšna druga levosredinska ali Janševa vlada?

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, ali je posebni zakon za projekt drugega tira sploh potreben; o evropske denarju, ki ga je že prejela Slovenija; zakaj je referendum ne glede na rezultat že uspel; je je Metod Dragonja našel prihranke; zakaj finančna konstrukcija projekta pri davkoplačevalcih zbujajo najmanj občutek nezaupanja; zakaj Cerarjeva vlada in vladajoča stranka nista pokazali kaj dosti verodostojnosti; kako je drugitir postal lahka Kučanova in opozicijska tarča; kako je madžarski premier Orban postal bavbav, s katerimi se odganja volivce; kateri organizatorji referendumske kampanje zbujajo največ pomislekov.