Revija Reporter
Slovenija

Šarec zbodel Janšo: Za SDS so referendumi tako kot tvitanje postali orožje za sproščanje negativne energije

STA

22. nov. 2018 14:45 Osveženo: 14:51 / 22. 11. 2018

Deli na:

Premier Marjan Šarec je danes dejal, da ne vidi potrebe po referendumu o globalnem dogovoru ZN o migracijah, saj se mu referendumi o tovrstnih temah ne zdijo smiselni. Pri tem je po seji vlade še izpostavil, da referenduma ni bilo niti za druge tovrstne deklaracije, kot je npr. kjotski protokol.

Na novinarsko vprašanje, kako komentira zahtevo za razpis posvetovalnega referenduma o globalnem dogovoru ZN o migracijah, ki sta jo v sredo vložili SDS in SNS, je premier odgovoril, da so "v tej stranki referendumi postali tako kot tvitanje vsakodnevno orožje za sproščanje negativne energije".

Ne ve pa, koliko so referendumi o takih temah smiselni, "glede na to, da nismo imeli referenduma za kjotski protokol, pa nismo imeli referenduma za druge takšne deklaracije, tudi za svet brez jedrskega orožja ne". Tako da premier ne vidi potrebe po razpisu omenjenega referenduma niti sedaj.

Poslanska skupina SDS je v sredo skupaj s poslansko skupino SNS v državni zbor vložila predlog za razpis referenduma o globalnem dogovoru ZN o migracijah, češ da enači zakonite in nezakonite migracije in ker ga je vlada podprla, ne da bi o dogovoru potekala politična ali pravna razprava. Na referendumu naj bi volivci odgovorili na vprašanje: "Ali ste za to, da Slovenija pristopi h Globalnemu dogovoru o varnih, urejenih in zakonitih migracijah, ki izenačuje legalne in ilegalne migracije?"