klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Donald Tusk: Ne zamudite priložnosti za dobro koalicijo za Slovenijo

Deli na:
Donald Tusk: Ne zamudite priložnosti za dobro koalicijo za Slovenijo

Donald Tusk: Po dobrem pogovoru z Matejem Toninom vem, da je dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna. - Foto: Twitter

Predsednik NSi Matej Tonin in predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Donald Tusk sta danes v Bruslju govorila o politični krizi v Sloveniji, je na Twitterju zapisal Tonin. Tusk je ob tem tvitnil, da je "dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna" in pozval stranki, ki sta članici EPP, naj te možnosti ne zapravita.

"S predsednikom EPP Donaldom Tuskom sva govorila o aktualni politični krizi v Sloveniji. Izrazil je zadovoljstvo, da je NSi stranka dialoga, ki išče učinkovite rešitve za slovenske izzive. Podpira tudi naše aktivnosti, da se v še večji meri uveljavijo načela demokracije in pravne države," je zapisal predsednik NSi.



Nekdanji predsednik Evropskega sveta pa je ob tem prek Twitterja sporočil: "Po dobrem pogovoru z Matejem Toninom vem, da je dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna." "Stranke iz EPP lahko v njej igrajo ključno vlogo ter prevzamejo vodenje v parlamentu in vladi. Prosim, ne zapravite te možnosti," je dodal.


V konservativni EPP sta od slovenskih strank poleg NSi še SDS in zunajparlamentarna SLS. SDS in NSi se skupaj s SMC in DeSUS trenutno pogajata o oblikovanju nove slovenske vlade, potem ko je premier Marjan Šarec konec januarja odstopil.