luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

hotel-epic, postojna, karantena Reporter.si

Osebna izpoved potnika iz Madrida, ki je v ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Slovenija

Donald Tusk: Ne zamudite priložnosti za dobro koalicijo za Slovenijo

Deli na:
Donald Tusk: Ne zamudite priložnosti za dobro koalicijo za Slovenijo

Donald Tusk: Po dobrem pogovoru z Matejem Toninom vem, da je dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna. - Foto: tviter

Predsednik NSi Matej Tonin in predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Donald Tusk sta danes v Bruslju govorila o politični krizi v Sloveniji, je na Twitterju zapisal Tonin. Tusk je ob tem tvitnil, da je "dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna" in pozval stranki, ki sta članici EPP, naj te možnosti ne zapravita.

"S predsednikom EPP Donaldom Tuskom sva govorila o aktualni politični krizi v Sloveniji. Izrazil je zadovoljstvo, da je NSi stranka dialoga, ki išče učinkovite rešitve za slovenske izzive. Podpira tudi naše aktivnosti, da se v še večji meri uveljavijo načela demokracije in pravne države," je zapisal predsednik NSi.Nekdanji predsednik Evropskega sveta pa je ob tem prek Twitterja sporočil: "Po dobrem pogovoru z Matejem Toninom vem, da je dobra koalicija za Slovenijo še vedno možna." "Stranke iz EPP lahko v njej igrajo ključno vlogo ter prevzamejo vodenje v parlamentu in vladi. Prosim, ne zapravite te možnosti," je dodal.


V konservativni EPP sta od slovenskih strank poleg NSi še SDS in zunajparlamentarna SLS. SDS in NSi se skupaj s SMC in DeSUS trenutno pogajata o oblikovanju nove slovenske vlade, potem ko je premier Marjan Šarec konec januarja odstopil.

loading...
Loading...