Revija Reporter
Slovenija

Vodja poslancev EPP Weber se je sestal s Toninom in Zidanškom

STA

12. maj. 2018 6:00

Deli na:

Manfred Weber in Matej Tonin

Twitter/NSi

Predsednik NSi Matej Tonin in vodja poslanske skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber sta se v včerajšnjem pogovoru dotaknila predvsem ključnih izzivov, ki tarejo Evropo.

"Zagotovo so to migracije in skupna evropska finančna perspektiva," je poudaril Tonin in dodal, da se bodo skupaj trudili, da bi bilo življenje v Evropi lepše.



Med drugim sta se vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu Weber in Tonin v pogovoru dotaknila tudi teme podpore EPP pri procesu implementacije arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško, so sporočili iz NSi.

Weber pa je ob včerajšnjem srečanju izrazil veselje, da imajo vse stranke znotraj EPP družine v Sloveniji enak cilj, in to je izboljšanje razmer v državi, so še dodali v NSi.

Z Webrom se je včeraj sestal v Celju tudi predsednik Slovenske ljudske stranke (SLS) Marko Zidanšek. Kot so sporočili iz SLS, je Weber podprl pomembnost vprašanja varnosti, še posebej v kontekstu problematike migracij. Podporo je izrekel tudi volilnemu programu SLS.

Zidanšek je ocenil, da sta imela z Webrom "zelo dober" pogovor: "Veseli me, da je v imenu največje politične skupine v Evropskem parlamentu podprl pomembnost vprašanja varnosti, še posebej v kontekstu problematike migracij, kjer Slovenija spet beleži povečanje nezakonitih prehodov meje, in s tem tudi naš volilni program, kjer varnost predstavlja prvega izmed treh ključnih stebrov programa."

Weber je bil včeraj zvečer tudi gost volilne konvencije SDS v Celju.

Franc Bogovič, Manfred Weber in Marko Zidanšek

Twitter/SLS