Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica Švarc Pipanova: Boštjan M. Turk je med premorom TV soočenja nadlegoval Urško Klakočar Zupančič!

Deli na:
Ministrica Švarc Pipanova: Boštjan M. Turk je med premorom TV soočenja nadlegoval Urško Klakočar Zupančič!

Boštjan M. Turk med soočenjem na TV Slovenija - Foto: TV Slovenija

V včerajšnjem bizarnem predreferendumskem soočenju na TV Slovenija je z vedenjem izstopal Boštjan M. Turk, ki ga je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan celo obtožila, da se je med premorom v oddaji »spravil« na predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič. »Ko mu je mirno rekla, da naj jo pusti pri miru, je nadaljeval še bolj in celo hodil za njo, ko se je umaknila,« je ministrica zapisala na facebooku.

Boštjan M. Turk je med soočenjem med drugim postregel z ošabno pripombo, da je »univerzitetni profesor in evropski akademik, član nekaj evropskih akademij. Kdo ste pa vi?« To je bilo namenjeno ministru za delo in družino Luki Mescu, ki ga je Turk pred tem izzval, naj mu pove, koga sploh zastopa, potem ko je njegova stranka na predsedniških in lokalnih volitvah dobila dva odstotka glasov. Da se ne ta nivo ne želi spuščati, je odgovoril Mesec, nakar se je Turk pohvalil s svojim akademskim rezimejem.

Posnetek Turkove izjave je na facebooku objavil novinar TV Slovenija Gregor Drnovšek s pripombo »Problem pa je, ko ti številne akademske titule ne dajo osnovne kulture, ne?« V komentarjih pod Drnovškovo objavo pa je ministrica Švarc Pipanova postregla z informacijo o dogajanju v studiu v premoru med soočenjem, ki ga televizija ni predvajala.

Po kaosu v studiu izmučena Erika Žnidaršič priznala – to je bilo »bizarno soočenje« (VIDEO)

Najprej je profesor na FDV Marko Milosavljević opisal svojo izkušnjo Boštjanom M. Turkom na soočenju nekaj dni prej: »Mene je v torek po RTVjevski referendumski razpravi skupaj z Janezom Juhantom v studiu napadal, da nimam vesti in da lažem ter zavajam. Mirne vesti sem odkorakal dalje.«

Na to je Dominika Švarc Pipan dodala, da se je včeraj Turk spravil na Urško Klakočar Zupančič in rinil vanjo, čeprav mu je rekla, naj jo pusti pri miru. »Sama sem posegla vmes in ga vprašala, če ni slišal, da predsednica želi mir. Po pavzi je v kamero najprej zmanipuliral dogajanje, češ da se predsednica DZ noče pogovarjati z njim kot navadnim državljanom. Res ne vem, v katero kategorijo nekulture in psihičnega nasilja (ali še česa drugega) to spada.«

V oddaji so gledalci TV Slovenija res slišali Turkovo pritožbo, češ da se Klakočar Zupančičeva ni hotela pogovarjati z njim kot državljanom Slovenije, Švarc Pipanovi pa je zameril, ker je vzela v bran predsednico DZ in mu navrgla »Ali niste razumeli, da se gospa predsednica državnega zbora z vami ne bo pogovarjala?« Kje pa mi živimo, se je zgražal.

Lažete tako, da se kadi, »z vsemi diplomami, ki jih imate«, je ob tem vzkipela Švarc Pipanova. »Gospo predsednico državnega zbora ste tu napadli, ko je počivala med predahom, jaz sem vas opozorila, da se gospa z vami ne želi pogovarjati, ne da se ne bo,« mu je navrgla.

Na Reporterjev zapis o dogajanju na včerajšnjem soočenju na TV Slovenija se je odzval Boštjan M. Turk:

24. 11. je potekala oddaja nacionalne televizije na temo soočenja ob prihajajočem trojnem referendumu. V njej je predsednica Državnega zbora, Urška Klakočar Župančič uporabila elemente sovražnega govora, ki so se nanašali na stran, zastopajočo argumente proti trem zakonom. 

V odmoru sem odšel na toaleto, nazaj grede pa sem v enostavčni povedi predsednici DZ rekel tole: "Vaš pravkaršnji nastop je imel elemente sovražnega govora". Odgovorila mi je: "Z vami se ne bom pogovarjala". Dejal sem: "predsednik DZ se mora pogovarjati z državljani". Besedo je poprijela Dominika Švarc Pipan in dejala: Ali ne razumete, da se predsednica ne bo pogovarjala z vami". To je bilo vse. To sem tudi v začetku drugega dela oddaje povedal. 

Boštjan Marko Turk