mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Domačini trdijo, da so pri Trbovljah odkrili veliko skupino ilegalnih migrantov, policija pa: Nič nismo našli

Deli na:
Domačini trdijo, da so pri Trbovljah odkrili veliko skupino ilegalnih migrantov, policija pa: Nič nismo našli

Fotografija je simbolična. - Foto: Primož Lavre

Po informacijah, ki jih je dobil Reporter, so prebivalci kraja Vrhe nad Trbovljami včeraj odkrili večjo skupino domnevno nezakonitih migrantov, šlo naj bi za okoli 40 ljudi. Policija vztraja, da niso našli ne tujcev ne sledi, da so se zadrževali pri Vrheh.

Domačini so po odkritju poklicali policijo, a že pred njenim prihodom so migranti izginili, za njimi pa so ostala oblačila, spalne vreče in smeti, pravi naš vir. Da so se migranti poskrili v gozd, naj bi policist povedali našemu viru.

Skupina migrantov naj bi bila opažena tudi včeraj okoli 19.30 ure približno pet kilometrov stran od kraja prvega opažanja, tudi takrat naj bi se razbežali. O migrantih je poročal tudi zasavski portal Zon.si.

Policija pravi, da migrantov ni našla. »Včeraj okoli 10.ure smo bili obveščeni, da naj bi se na Vrheh nad Trbovljami zadrževala skupina oseb za katere se sumi, da so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so preiskali območje, vendar tujcev, ki bi nelegalno prestopili državno mejo niso izsledili, prav tako niso opazili nobenih znakov, da bi se tam dejansko zadrževali. Lokacije in število obravnavanih tujcev v zadnjih 24 urah je razvidno iz pregleda dogodkov PU Ljubljana, ki smo ga posredovali medijem, kjer je tudi razvidno, da na tistem območju ni bilo prijetih tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo,« odgovarja Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana.