bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Direktorju Lekarne Ljubljana Marku Jakliču bodo odvzeli magistrski naziv

Deli na:
Direktorju Lekarne Ljubljana Marku Jakliču bodo odvzeli magistrski naziv

Foto: Arhiv Reporterja

Senat ljubljanske ekonomske fakultete je danes odločil o tem, ali je magistrsko delo direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča plagiat analize lekarniške dejavnosti. Na fakulteti zaradi varovanja osebnih podatkov informacij o sklepu senata ne dajejo, neuradno pa naj bi Jakliču odvzeli naziv magistra znanosti.

Kot so sporočili iz Ekonomske fakultete univerze v Ljubljani, Jakliča o sklepu senata še niso obvestili. Odločitev članov senata naj bi po njihovih navedbah dobil v roku enega tedna.

Po poročanju nekaterih medijev je senat po neuradnih informacijah označil Jakličevo magistrsko nalogo za plagiat. Jaklič je danes za medije izjavil, da na zaslišanja prič ni bil vabljen in ni bil v polni meri vključen v postopek, ki ga je vodil senat.
 
Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković pa je dejal, da odločitev senata ne bo vplivala na Jakličevo funkcijo kot direktorja javnega zavoda Lekarna Ljubljana.
 
Jakliču so očitali, da je njegovo magistrsko delo pravzaprav plagiat analize lekarniške dejavnosti, ki jo je za zavarovalnico Vzajemna pripravil ekonomist Mičo Mrkaić. Slovenski mediji so takrat poročali, da je Vzajemna leta 2004 prav pod vodstvom Marka Jakliča pri podjetju Inherc naročila in s 3756 evri plačala študijo lekarniških dejavnosti, pod katero se je podpisal Mrkaić. Povsem enake stavke, strani in izračune pa naj bi vsebovala tudi Jakličeva magistrska naloga.